Pom Masterbeef Kippenbouten (exclusief ovengerecht met Masterbeef en kippenbouten)

Home Recepten
Pom Masterbeef Kippenbouten (exclusief ovengerecht met ...

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Kook Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in dunne reepjes of in blokjes.
6 eetlepels olie verhitten, de kippenbouten (gehalveerd), Masterbeef en uien (in ringen) hierin bakken tot het vlees gaar is; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen.

2. Kip-Masterbeef Mix:

Surinam Trafasie (roerbakmix), 2 bouillonblokjes, selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), plakje Madam Jeanette peper, doperwten/kappertjes en de Mixed Pickles (in plakjes gesneden) of de piccalilly, aan de Kip-Masterbeef toevoegen, het geheel omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg hierna 150 ml water toe, schep het om en stoof het 7 minuten. LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.

3. Pomtajer:

De pomtajer als volgt ontdooien: Laat het in de verpakking een nacht op kamertemperatuur staan, het water daarna uitlekken en niet gebruiken; hieraan toevoegen de bruine suiker, bouillonblokjes, halvarine en het sinaasappelsap, het geheel mengen tot een romige massa; hierna de Kip-Masterbeef Mix hieraan toevoegen en het geheel goed mengen tot een mooi mengsel.

4. Pom:

Een vuurvaste schaal beboteren en het pomtajer mengsel hierin overdoen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar:
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1 ½ uur;
- In de heteluchtoven op magnetron- én grillstand: 22 minuten;
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk vast door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en rondom een donkerbruine korst heeft.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten), Sandhia's Roti, Surinaams Puntje. Gebruk Sambal Nasi Trafasie voor een pittiger smaak. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink).

Variatietip: Vervang de halvarine met roomboter. Varieer de kippenbouten met soepkip.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Andrea 4 september 2023
5/5
Ben al mijn hele leven lang gek op schotels. Circa 5 jaar geleden leerde ik jullie merk kennen, nadat ik ooit eens Pom wilde maken. Inmiddels elk schotel recept wel gehad en vooral eigen cre aties door ontwikkeld, het leven is culinair nooit meer saai bij ons. Inspiratie tekort? Fajalobi.nl, honger? Fajalobi.nl, Zin? Fajalobi.nl 🤣😋 ...
Alain 2 februari 2022
5/5
Ovenpastei gemaakt jullie nieuwste recept, zo intens lekker, aanrader voor iedereen die van pastei of een ovengerecht houd!
Nala 1 april 2025
5/5
Bruine bonen met vega gehaktballetjes hmmmm faja lobi heeft het recept check hem via de zoekbutton. Fijn al die kookvideo's ook 😋
Goedele 31 maart 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐
sandra 28 maart 2025
5/5
Gestoomde recepten en de vispakketjes zijn echt top recepten, de kookvideo's werken zo fijn. Geen ervaring in de keuken? Faja Lobi helpt jou! Recepten zijn punctueel uitgelegd, allemaal hand higheidjes in de recepten. Helemaal tevreden❤️ ...
Koos 27 maart 2025
5/5
top producten
Gina 26 maart 2025
5/5
De heerlijkste en lekkerste! jullie masala zoals oma die vroeger maakte, mooie tijden, je waardeert ze met de dag als je ouder wordt ❤️🤗
Gloria 25 maart 2025
5/5
De pastei recepten zijn echt insane 🤗
Niska 24 maart 2025
5/5
Instant noodles lekker moksie metie moksie speciaal pindakaas pinda sambel madam jeanette oooooh mijn favorieten! ❤️😍
Albert 22 maart 2025
5/5
Veel lekkere producten in de box met het kookboek. We gaan er veel uit koken, en weer nieuwe dingen proberen
Quinton 20 maart 2025
5/5
Overweldigende kookvideo's. Handig en snel!
Koekie 18 maart 2025
5/5
Carbonara Trafasie mensen. Probeer het eens uit! Chicken Trafasie instant noodles bij mijn jumbo en plus tegenwoordig op het schap joh😋
herman 17 maart 2025
5/5
herres bij herman & co met faja lobiiii 💪💪💪
KJ 14 maart 2025
5/5
the best Ramen in town! Dit recept: Ramen Trafasie Restaurant style ❤️😍
Roese 13 maart 2025
5/5
Heerlijk zo
Resi 12 maart 2025
5/5
Instant noodles top, kip masala top, trassie top, nasi top, bami top, madam jeanette top, roti top, pinda sambel top, moksie speciaal top. Top merk ❤️😋🤣
Amber essen 11 maart 2025
5/5
Beste trafasie ooit! Alle sauzen zijn heerlijk
Sofie 11 maart 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐ echt een merk voor de hele familie, om blij van te worden! Onze favoriet: Moksie alesie met Roast Red Pork kip, en saté uit de oven.
AA 7 maart 2025
5/5
Heerlijke producten!
mendy 6 maart 2025
5/5
10 sterren. Duidelijke recepten. Duidelijke kookvideo's!
AA 5 maart 2025
5/5
De allerlekkerste spullen
Moosje 4 maart 2025
5/5
Ik ken dit merk al sinds hyves, ja haha, heul lang geleden, daarna pinterest, facebook en nu instagram. Jullie zijn de beste ❤️❤️❤️
RR 3 maart 2025
5/5
De beste van de beste culinaire uitstapjes 😍
Nadine 28 februari 2025
5/5
Jullie producten kenmerken zich door de veelzijdigheid. Je kan de meest leuke dingen maken met bijv. de pot nasi trafasie. Aanrader als je naar iets nieuws zoekt 😋
Romey 27 februari 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐ DIK VERDIEND!!!!!!
Roshnie 26 februari 2025
5/5
Lekker man de Ramen Trafasie. En onze all-time fave de nasi trafasie met rollade en sate van de bbq 😘🤗
Robinne 25 februari 2025
5/5
De dozen faja lobi instant noodles vliegen erdoorheen, smullen en makkelijk te gebruiken als snelle hap of als onderdeel van een flinke maaltijd met lekkere grote king gama's 😋
Elena 24 februari 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐ -> dik verdiend! Hele weekend met jullie producten aan de gang geweest!
Jonnike 20 februari 2025
5/5
Woowie altijd weer te lekker als Faja Lobi weer op het menu staat hmmmmm ❤️❤️❤️❤️
aziz 19 februari 2025
5/5
De heerlijkste gerechten. Al zekers 20 jaar klant bij Faja lobi

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Pom Masterbeef Kippenbouten (exclusief ovengerecht met Masterbeef en kippenbouten)

1. Voorbereiding:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Kook Masterbeef  10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in dunne reepjes of in blokjes.   
6 eetlepels olie verhitten, de kippenbouten (gehalveerd), Masterbeef en uien (in ringen) hierin bakken tot het vlees gaar is; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen. 

2. Kip-Masterbeef Mix:

Surinam Trafasie (roerbakmix), 2 bouillonblokjes, selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), plakje Madam Jeanette peper, doperwten/kappertjes en de Mixed Pickles (in plakjes gesneden) of de piccalilly, aan de Kip-Masterbeef toevoegen, het geheel omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg hierna 150 ml water toe, schep het om en stoof het 7 minuten. LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.

3. Pomtajer:

De pomtajer als volgt ontdooien: Laat het in de verpakking een nacht op kamertemperatuur staan, het water daarna uitlekken en niet gebruiken; hieraan toevoegen de bruine suiker, bouillonblokjes, halvarine en het sinaasappelsap, het geheel mengen tot een romige massa; hierna de Kip-Masterbeef Mix hieraan toevoegen en het geheel goed mengen tot een mooi mengsel. 

4. Pom:

Een vuurvaste schaal beboteren en het pomtajer mengsel hierin overdoen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar:
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1 ½ uur;
- In de heteluchtoven op magnetron- én grillstand: 22 minuten;
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk vast door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en rondom een donkerbruine korst heeft.

Ingrediënten
- 1. Algemeen: - zonnebloemolie - 2. Voorbereiding: - 2 kippenbouten - 250 gram Masterbeef (zoutvlees) - 2 grote uien - 1 ½ el tomatenpuree - 3. Kip-Masterbeef Mix: - 8 el Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 Maggi bouillonblokjes - 1 bosje selderij - 2 tomaten - Madam Jeanette peper - 100 gram doperwten of kappertjes naar smaak - 8 stuks Mixed Pickles of 4 el piccalilly - 4. Pomtajer: - 1 kg Pomtajer (geraspt uit diepvries) - sap van 1 geperste sinaasappel - 1 ½ el bruine suiker - 150 gram halvarine - 5 Maggi bouillonblokjes - 5. Rijst: - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)  
FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie