Pom Masterbeef Kippenbouten (exclusief ovengerecht met Masterbeef en kippenbouten)

Home Recepten
Pom Masterbeef Kippenbouten (exclusief ovengerecht met ...
Afbeelding van Pom Masterbeef Kippenbouten (exclusief ovengerecht met Masterbeef en kippenbouten)

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Kook Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in dunne reepjes of in blokjes.
6 eetlepels olie verhitten, de kippenbouten (gehalveerd), Masterbeef en uien (in ringen) hierin bakken tot het vlees gaar is; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen.

2. Kip-Masterbeef Mix:

Surinam Trafasie (roerbakmix), 2 bouillonblokjes, selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), plakje Madam Jeanette peper, doperwten/kappertjes en de Mixed Pickles (in plakjes gesneden) of de piccalilly, aan de Kip-Masterbeef toevoegen, het geheel omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg hierna 150 ml water toe, schep het om en stoof het 7 minuten. LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.

3. Pomtajer:

De pomtajer als volgt ontdooien: Laat het in de verpakking een nacht op kamertemperatuur staan, het water daarna uitlekken en niet gebruiken; hieraan toevoegen de bruine suiker, bouillonblokjes, halvarine en het sinaasappelsap, het geheel mengen tot een romige massa; hierna de Kip-Masterbeef Mix hieraan toevoegen en het geheel goed mengen tot een mooi mengsel.

4. Pom:

Een vuurvaste schaal beboteren en het pomtajer mengsel hierin overdoen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar:
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1 ½ uur;
- In de heteluchtoven op magnetron- én grillstand: 22 minuten;
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk vast door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en rondom een donkerbruine korst heeft.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten), Sandhia's Roti, Surinaams Puntje. Gebruk Sambal Nasi Trafasie voor een pittiger smaak. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink).

Variatietip: Vervang de halvarine met roomboter. Varieer de kippenbouten met soepkip.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Andrea 4 september 2023
5/5
Ben al mijn hele leven lang gek op schotels. Circa 5 jaar geleden leerde ik jullie merk kennen, nadat ik ooit eens Pom wilde maken. Inmiddels elk schotel recept wel gehad en vooral eigen cre aties door ontwikkeld, het leven is culinair nooit meer saai bij ons. Inspiratie tekort? Fajalobi.nl, honger? Fajalobi.nl, Zin? Fajalobi.nl 🤣😋 ...
Delena amsi 26 april 2021
5/5
pom recepten van jullie zijn gewoon toppie
Levi 10 december 2018
5/5
Sangggggg topp dit. Jullie pom is wat ik zocht
Lutje 5 augustus 2018
5/5
Deze oma is helemaal blij, ooit een keer een Pom gegeten, en wat blijkt jullie recept smaakt precies naar vroeger echt super blij mee. Zo zie je hoe je verrast kan worden!
Fien 13 september 2018
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Alain 2 februari 2022
5/5
Ovenpastei gemaakt jullie nieuwste recept, zo intens lekker, aanrader voor iedereen die van pastei of een ovengerecht houd!
Rodney 21 november 2024
5/5
De beste nasi recepten komen van deze website 😋
M.F. Ver 19 november 2024
5/5
Alles heerlie van dit merk ❤️💥
Corina 18 november 2024
5/5
Gek op de roll-up rotichoti smash en de noodles 😋
Melissa 15 november 2024
5/5
Helemaal gek op Faja! ❤️
RR 14 november 2024
5/5
Snelle Surinaamse Bami die je met de instant noodles maakt oeff ⭐⭐⭐⭐⭐
Roz 13 november 2024
5/5
Snelle Homemade Noodles: ⭐⭐⭐⭐⭐. Mijn favoriete faja lobi product is nu de instant noodles geworden! Heeft trassie trafasie van de troon gestoten haha
Rilana 12 november 2024
5/5
zo intens gek op jullie merk 😋🤗🤗
Ilse Reijmers 11 november 2024
5/5
Shanghai Noodles en Noodles Tonight! mijn absolute favoriete noodles recepten!! Al zeker 5 dozen met de familie op in 3 weken. LOVE IT ❤️ Vanavond staat de roti masala traybake op het me nu, inmiddels onze vaste prikkie van ons prakkie op de maandag 😋 ...
Romay 8 november 2024
5/5
Shanghai Noodles gisteren gemaakt wow restaurant niveau! ⭐⭐⭐⭐⭐ Noodles bij highway gekocht mooie aanbieding
Knoopie 5 november 2024
5/5
Goeiemorgen! Top merkie. Maken al enkele maanden lekkere dingen. Snel jullie platbrood en noodles uitproberen, las er veel positiefs over op social 😎
Tushi m. 4 november 2024
5/5
Te gek de instant noodles met een grandioze smaak die gaat mee in mijn standaard lunch 😊
Simone 1 november 2024
5/5
Oh ja hoooorrr! Gisteren gekocht, intens lekker. Veel beter als andere noodles. Zachter, dieper van smaak, lekker geurend. Dit word mijn nieuwe favoriet. De winkel krijgt volgende week weer nieuwe voorraad, heb 10 dozen gereserveerd voor het hele gezin hihi ...
Nalinie 31 oktober 2024
5/5
Gisteren de Faja Lobi Chicken Trafasie (instant noodles) in mijn favoriete toko gekocht. Direct teruggegaan en de laatste 5 dozen ingeslagen hahaha, mijn nieuwe craving!!!! Wat mega lekker e n leuk de kookvideo's maak er vooral meer van toppers ❤️😋😎 ...
Tisha 30 oktober 2024
5/5
Heerlijkheid met Faja Lobi
Nadien 29 oktober 2024
5/5
Platbrood Trafasie geproefd, zo zacht, zo smeuig, intens lekker met masala kip (roti kip masala 60gr) 😍❤️
Jor 28 oktober 2024
5/5
Zo dan jullie chicken trafasie noodles zijn om te smuuuuuullennnn! Wat een geweldige toevoeging, en super leuk de recepten, maak er echt een volwaardige maaltijd van 😍❤️
Konan 24 oktober 2024
5/5
10 sterren! Instant noodles chicken smaken geweldig. Beste ooit 😋😋😋😋😋
Roos 23 oktober 2024
5/5
De Chicken Trafasie (instant noodles) mogen proeven. Wat een uitvinding! Wat een innovatie! Mega fan! Laat maar snel overal opnemen. 😋❤️ Kan niet wachten op jullie nieuwe Platbrood Tr afasie. ...
Fomald 22 oktober 2024
5/5
Echt 10 dikke sterren.
Roshni 21 oktober 2024
5/5
Verkrijgbaar bij onze AH XL! Kan alle kanten op met 1 potje. Magisch 🏆
George 17 oktober 2024
5/5
Instand noodles Chicken Trafasie de beste!!!!!!!!!!!
Rowena 16 oktober 2024
5/5
Geslaagde avond met bami trafasie moksie speciaal en trassie trafasie ❤️❤️❤️
Roland 14 oktober 2024
5/5
Top website gewoon! Heb gestemd op jullie beste website en beste product nominering.
Ol 9 oktober 2024
5/5
Instant noodles van Faja Lobi?!!!!! WAUW! Jullie blijven ons verassen ❤️

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Pom Masterbeef Kippenbouten (exclusief ovengerecht met Masterbeef en kippenbouten)

1. Voorbereiding:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Kook Masterbeef  10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in dunne reepjes of in blokjes.   
6 eetlepels olie verhitten, de kippenbouten (gehalveerd), Masterbeef en uien (in ringen) hierin bakken tot het vlees gaar is; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen. 

2. Kip-Masterbeef Mix:

Surinam Trafasie (roerbakmix), 2 bouillonblokjes, selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), plakje Madam Jeanette peper, doperwten/kappertjes en de Mixed Pickles (in plakjes gesneden) of de piccalilly, aan de Kip-Masterbeef toevoegen, het geheel omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg hierna 150 ml water toe, schep het om en stoof het 7 minuten. LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.

3. Pomtajer:

De pomtajer als volgt ontdooien: Laat het in de verpakking een nacht op kamertemperatuur staan, het water daarna uitlekken en niet gebruiken; hieraan toevoegen de bruine suiker, bouillonblokjes, halvarine en het sinaasappelsap, het geheel mengen tot een romige massa; hierna de Kip-Masterbeef Mix hieraan toevoegen en het geheel goed mengen tot een mooi mengsel. 

4. Pom:

Een vuurvaste schaal beboteren en het pomtajer mengsel hierin overdoen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar:
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1 ½ uur;
- In de heteluchtoven op magnetron- én grillstand: 22 minuten;
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk vast door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en rondom een donkerbruine korst heeft.

Ingrediënten
- 1. Algemeen: - zonnebloemolie - 2. Voorbereiding: - 2 kippenbouten - 250 gram Masterbeef (zoutvlees) - 2 grote uien - 1 ½ el tomatenpuree - 3. Kip-Masterbeef Mix: - 8 el Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 Maggi bouillonblokjes - 1 bosje selderij - 2 tomaten - Madam Jeanette peper - 100 gram doperwten of kappertjes naar smaak - 8 stuks Mixed Pickles of 4 el piccalilly - 4. Pomtajer: - 1 kg Pomtajer (geraspt uit diepvries) - sap van 1 geperste sinaasappel - 1 ½ el bruine suiker - 150 gram halvarine - 5 Maggi bouillonblokjes - 5. Rijst: - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)  
FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
In meer dan 2500 winkels te koop!
Ga naar mijn laatste sessie