Sandhia's Surinaamse Roti met kippenbouten aardappelen en eieren

Home Recepten
Sandhia's Surinaamse Roti met kippenbouten aardappelen ...
Afbeelding van Sandhia's Surinaamse Roti met kippenbouten aardappelen en eieren

Roti bereiden

  • STAP 1: Eieren hard koken.
  • STAP 2: Olie verhitten, ui, knoflook en peper lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Kippenbouten (elk in 3 stukken verdeeld) of kippendijenfilet toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, gaarbakken.
  • STAP 4: Kruidenmix voor Roti (traditionele Hindoestaanse masala), kippenbouillon poeder en aardappelpartjes toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Water erover schenken en het vlees 25-30 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.
  • STAP 6: De laatste 5 minuten de hardgekookte eieren (gepeld) toevoegen en omscheppen. Geniet van je Roti!

TIP: Probeer ook de volgende populaire gerechten: Sandhia's Roti Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met Sandhia's Roti; garneer met Zuurgoed Trafasie.  

Variatietip: Varier de kippenbouten met kipkluifjes of lamsvlees.  

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Ilse Reijmers 11 november 2024
5/5
Shanghai Noodles en Noodles Tonight! mijn absolute favoriete noodles recepten!! Al zeker 5 dozen met de familie op in 3 weken. LOVE IT ❤️ Vanavond staat de roti masala traybake op het me nu, inmiddels onze vaste prikkie van ons prakkie op de maandag 😋 ...
Nadien 29 oktober 2024
5/5
Platbrood Trafasie geproefd, zo zacht, zo smeuig, intens lekker met masala kip (roti kip masala 60gr) 😍❤️
Koosje 23 september 2024
5/5
Weer het hele weekend genoten van ons Faja Lobi menu. Vrijdag Roti Masala Trafasie, zaterdag Nasi Trafasie en gisteren Bami Trafasie 😍
P.L. 3 september 2024
5/5
Wij zijn hier thuis op gestoomde recepten en zien er heel veel lekkere van bij jullie. Zoals de 'Roti met gestoomde ovendrums' hmmm
Inneke Fabia 29 juli 2024
5/5
De meest lekkere versies op de website van roti nasi en bami. Maar ook leuke culinaire uitstapjes! Deze website leert me beter te worden culinair dankzij de stap-voor-stap vorm recepten met kookvideo's. Groetjes van Inneke Fabia ...
Nancy 23 juli 2024
5/5
De beste smaakmakers die er zijn! Trassie Trafasie en Roti Masala onze favorieten. Tip: hou de nieuwste kookvideo's in de gaten, bijna wekelijks wel iets niets 😋
Winanda 2 juli 2024
5/5
Voor alle liefhebbers van eiersalade, moet je eens deze recepten proberen: Surinaamse eiersalade met roti 😋
Kofi 7 juni 2024
5/5
Honey Chicken Roti woowwww te smakelijk! 😍❤️
Vin 6 juni 2024
5/5
Roti Grilled Saté: 10 sterren.
Plas 31 mei 2024
5/5
Deze heerlijke eiersalade op roti is een smaak van jewelste! Aanrader deze website met duidelijke kookvideo's en stap-vorm recepten 😍
Kobalt 21 mei 2024
5/5
Met deze warme temperaturen zijn vooral de vlees gerechten toppers voor je bbq samenstelling. Inmiddels ook aan het experimenteren met vegetarisch eten en jullie sauzen, zoals de vega roti k ip, was erg smaakvol. Toch goed om mee bezig te zijn! Nog lang niet klaar met jullie.😎 ...
Onna 15 mei 2024
5/5
Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami, Roti Vega Kip (populairst vegetarisch gerecht van Nederland), Moksie Speciaal (Surinaamse geroosterde kip uit de oven). Onze 3 favorieten❤️
OF 12 april 2024
5/5
De roti curry en roti masala onze favorieten! ❤️
Geri 5 april 2024
5/5
Hallo daar! Deze is zo lekker: Roti Masala Ovenschotel.
Rody 29 februari 2024
5/5
RotiChoti Roll-Up (met gehakt) en Sandhia’s Roti Tasjes beide geprobeerd, de nieuwste 2 recepten. Was weer om te smullen. Chapeau voor de altijd werkende recepten! 😋
Ricardi 20 februari 2024
5/5
Geprobeerd: Sandhia’s Roti Tasjes. Dit is mensen ongekend, wat een smaakbom, explosie en zachtheid op de tong😋 Een soort loempia idee, maar dan met de lekkere roti structuur. Top!
Ben 12 februari 2024
5/5
Roti Grilled Saté: Hier maak je je bezoek gek mee! 😋
Wendy 6 februari 2024
5/5
Snelle Roti Kip Masala: beste wat er is! Zo enorm gek op de surinaamse 'kukru'. Mijn ouders moesten vroeger voor hun werk jaarlijks naar su en wij gingen altijd mee, mooiste land die er is m et de beste eetcultuur. Faja Lobi geeft ons dat gevoel van su 😊 ...
Wilma van Noordt 15 januari 2024
5/5
Heb vaak de roti gegeten heel lekker ook de nasi gaat er in als koek
Rolfie 15 januari 2024
5/5
Heerlijke roti curry trafasie dit weekend gegeten! insane lekker
Romee 1 januari 2024
5/5
Heerlijke snelle roti kip masala ❤️
Inge 29 december 2023
5/5
De roti bowl is weer zo'n creatief idee van jullie, die ons weer allemaal gekke creaties laat maken thuis. We hebben nu al thuis met z'n 5-en zeker 7 dagen achter elkaar een bowl variant gem aakt. Bedankt voor de inspiratie voor onze weekmenu's! Fijne jaarwisseling toegewenst 😍 ...
Irmie 10 november 2023
5/5
Heerlijke roti kip masala blijft de favoriet hier thuis, lekker laten pruttelen, lekker geuren tot in de wijk, vers vers met gesneden pepers ooh begin te watertanden 😋🤗
Hugo 2 november 2023
5/5
Wanneer je liefhebber bent van samosa, en je het recept Roti Samosa Trafasie tegenkomt. Dit is zo intens lekker en smakelijk, maak het elke week vers, vries het in, en kan de hele maand smul len. Maak de sandhia's roti in de pan met boter, aanrader ❤️ ...
Ronny 25 oktober 2023
5/5
Teveel lekkere recepten op deze website 😎 Favoriet blijft roti en nasi op allerlei manieren, nou dan zit je hier wel goed 😍
KONAN 18 oktober 2023
5/5
RotiChoti Bites maandag gemaakt, RotiChoti crispy bowl gisteten gemaakt, en Snelle Roti Kip MAsala vandaag! Jullie 2 nieuwste recepten!
Robin 16 oktober 2023
5/5
Snelle Roti Kip Masala blifjt de all-time-fave van ons ❤️
Geraldo 15 oktober 2023
5/5
We hebben intens genoten van de Roti Masala! Wat een heerlijk product. En op jullie website nog heeel veel lekkere Roti Masala recepten zien we! 🙆🤴
Rinus 28 september 2023
5/5
Snelle Roti Kip Masala en Loaded fries met RotiChoti mijn favorieten van dit jaar! Zo lekker.
Madelon 21 september 2023
5/5
Nu al stiekem aan het loeren voor mijn kerstmenu omdat ik zo niet kan wachten op christmastimeee. Sowieso weer de rollade nasi met roti 😋🎅🎅🤶🤶

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!

Roti

Zelf roti maken? Met ons recept voor roti zet je een heerlijk Surinaams roti gerecht op tafel. Dit roti recept bevat kippenbouten, aardappelen en eieren, de authentieke manier om Surinaamse roti te eten. Graag vertellen we je iets meer over roti en haar geschiedenis. Daarna geven we je praktische tips om zelf roti te maken en kun je aan de slag… Njang swietie! Oftewel: eet smakelijk!

Roti

Een roti – ook wel chapati genoemd - is een ongerezen rond of ovaal platbrood dat zijn oorsprong heeft in India en omgeving. Al 7000 jaar voor Christus werd er in dat gebied roti gegeten. Het woord roti is afgeleid uit het Sanskriet, van het woord ‘rotikā’, dat 'brood' betekent. Het woord ‘chapat’ betekent 'plat' of 'klap', wat verwijst naar de traditionele bereidingswijze, waarbij dunne, ronde plakken tussen de handpalmen worden gemaakt.

Roti is vandaag de dag nog steeds een basisvoedingsmiddel dat veel gegeten wordt in India, Nepal, Bangladesh, Pakistan, Sri Lanka, Oost-Afrika en op de Caraïbische eilanden. Door immigranten uit die regio is roti inmiddels verspreid over heel de wereld. Met de emigratie van Hindoestanen uit India naar Suriname is ook de roti naar dit land meegekomen en kennen we roti in Nederland met name als een Surinaams gerecht. In Suriname wordt roti al lang niet meer alleen door Hindoestanen gegeten, maar is het geliefd onder alle bevolkingsgroepen. Het is misschien wel het meest iconische Surinaamse gerecht dat er is! Roti is een echte feestmaaltijd voor Surinamers: op bruiloften en andere feesten staat dit heerlijke gerecht altijd op het menu. In Nederland is het ook een populair afhaalgerecht geworden sinds in het midden van de jaren zeventig een grote groep Surinamers naar Nederland kwam.

Roti's worden gemaakt van attameel, een volkoren tarwemeel van een harde tarwesoort. Omdat het meel een hoog glutengehalte heeft kun je er met water en eventueel een beetje zout een mooi elastisch deeg van maken dat je dun uit kunt rollen. Roti’s worden gebakken op een platte of gebolde, verwarmde, ronde plaat, een tava genoemd en zijn meestal gevuld met gele spliterwten of aardappel. Door het gebruik van olie blijven de roti’s goed zacht, vergelijkbaar met pannenkoeken. De roti’s worden ook wel roti-vel, roti-plaat of roti-pannenkoek genoemd. Natuurlijk kun je roti’s ook kant-en-klaar kopen. In dit recept maken we gebruik van Faja Lobi Sandhia’s Roti.

Wanneer men in Nederland over roti spreekt, wordt vaak niet alleen het platbrood bedoeld, maar het volledige gerecht. Roti wordt vaak gegeten met een vulling van met masala gekruide kip, aardappelen en eieren. Ook wordt er vaak groente toegevoegd zoals kousenband, sperziebonen of bloemkool. Ons roti recept is dan ook een recept voor een volledig roti gerecht.

Recept roti

Roti kan zoals gezegd met allerlei verschillende vullingen worden gegeten. In de Surinaamse variant zijn dit vaak gemalen gele spliterwten (roti dalbharie), aardappelen (roti alubharie), kousenband (ook wel de aspergeboon genoemd), hardgekookte eieren, knoflook, ui en verschillende soorten vlees (vaak kip, eend of schaap). Deze gerechten worden meestal gekruid met masala, een mengsel van gemalen specerijen, wat lijkt op curry.

In ons recept voor roti maken we gebruik van Faja Lobi Roti Kip Masala, of Faja Lobi Kruidenmix voor Roti, een traditionele Hindoestaanse masala. Hiermee krijgt de roti zijn authentieke geur en smaak en kun je genieten van een heerlijk roti gerecht. Uiteraard kun je naar eigen smaak variëren met de ingrediënten, vervang de kippenbouten bijvoorbeeld eens door kipkluifjes of lamsvlees.

Zelf roti maken

Zelf roti maken is helemaal niet moeilijk. In ons recept leggen we je stap voor stap uit hoe je de roti bereidt en zo zet je binnen een half uur een heerlijk roti gerecht op tafel. Graag geven we je nog enkele praktische tips mee voor wanneer je besluit zelf roti te maken.

In ons roti recept maken we van de vulling één gerecht. Van origine worden de bijgerechten eigenlijk apart bereid. Dat kan natuurlijk ook, maar je bent dan iets langer bezig. Met ons eenvoudige roti recept kun je binnen 30 minuten zelf roti maken, en de smaak is er niet minder om!

Eet je vegetarisch? Uiteraard zijn er ook roti-varianten zonder vlees. Gebruik bijvoorbeeld stukjes tempé en marineer die in wat ketjap manis saus en sojasaus en bak deze kort aan.

Tot slot: in ons roti recept gaat ook een plakje Madame Jeanette peper. Mocht je niet van pittig houden, dan kun je de peper natuurlijk weglaten. Het roti gerecht wordt dan een stukje milder. Toch houdt hij dan nog steeds voldoende smaak, vanwege de masala die erin gaat.

Roti serveren

Is de roti klaar? Dan is het tijd om deze te serveren! Maar hoe doe je dat nou? Maak de roti-pannenkoeken warm en vouw deze twee keer dubbel, in vieren dus. Leg de roti opgevouwen op de rand van het bord en schep ernaast het mengsel van de kip, de aardappelen, het ei en de groente. Garneer het roti gerecht met Zuurgoed Trafasie en voeg eventueel wat sambal toe. Genieten maar!

Roti eten

Het is gebruikelijk de roti met de handen te eten, eigenlijk met één hand. Voor beginners is het aan te raden wel twee handen te gebruiken. Scheur telkens een stukje van de roti af om daarmee de vulling te pakken en op te eten. Als je de roti goed om de vulling heen klemt, blijven je handen redelijk schoon. Het is handig om wel een keukenrol klaar te zetten, óf een bakje met heet water met citroen erin om je vette handen schoon te maken. Zorg er ook voor dat je niet knoeit, de masala kan vervelende vlekken geven op je kleren die er lastig uit gaan.

Wanneer je zelf roti gaat maken is het leuk om mensen uit te nodigen, het is echt een gerecht wat je samen eet. En zeg nou zelf: samen geniet je vaak nog nèt even iets meer dan alleen! Eet smakelijk!

Sandhia's Surinaamse Roti met kippenbouten aardappelen en eieren
  • STAP 1: Eieren hard koken.
  • STAP 2: Olie verhitten, ui, knoflook en peper lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Kippenbouten (elk in 3 stukken verdeeld) of kippendijenfilet toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, gaarbakken.
  • STAP 4: Kruidenmix voor Roti (traditionele Hindoestaanse masala), kippenbouillon poeder en aardappelpartjes toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Water erover schenken en het vlees 25-30 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen. 
  • STAP 6: De laatste 5 minuten de hardgekookte eieren (gepeld) toevoegen en omscheppen. Geniet van je Roti!
Ingrediënten
- 4 eieren - 5 el zonnebloemolie - 1 grote ui - 4 teentjes verse knoflook - plakje Madam Jeanette peper - 3 kippenbouten of 800 gr kippendijenfilet - 1 volle el Faja Lobi Roti Kip Masala of Faja Lobi Kruidenmix voor Roti (traditionele Hindoestaanse masala) - 1½ el kippenbouillon poeder  - 150 gr aardappelpartjes (voorgekookt) - 175 ml water - 1 pak Sandhia's Roti of Sandhia’s Roti Mini of Roti Choti
FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
In meer dan 2500 winkels te koop!
Ga naar mijn laatste sessie