Sandhia's Surinaamse Roti met kippenbouten aardappelen en eieren
Techniek: Wokken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 4 eieren
- 5 el zonnebloemolie
- 1 grote ui
- 4 teentjes verse knoflook
- plakje Madam Jeanette peper
- 3 kippenbouten of 800 gr kippendijenfilet
- 1 volle el Faja Lobi Roti Kip Masala of Faja Lobi Kruidenmix voor Roti (traditionele Hindoestaanse masala)
- 1½ el kippenbouillon poeder
- 150 gr aardappelpartjes (voorgekookt)
- 175 ml water
-
1 pak
Sandhia's Roti
of
Sandhia’s Roti Mini
of
Roti Choti
Bereidingswijze
- STAP 1: Eieren hard koken.
- STAP 2: Olie verhitten, ui, knoflook en peper lichtbruin fruiten.
- STAP 3: Kippenbouten (elk in 3 stukken verdeeld) of kippendijenfilet toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, gaarbakken.
- STAP 4: Kruidenmix voor Roti (traditionele Hindoestaanse masala), kippenbouillon poeder en aardappelpartjes toevoegen en omscheppen.
- STAP 5: Water erover schenken en het vlees 25-30 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.
- STAP 6: De laatste 5 minuten de hardgekookte eieren (gepeld) toevoegen en omscheppen. Geniet van je Roti!
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/