Bami Pie (feestelijke Sandhia's pie)

Home Recepten
Bami Pie (feestelijke Sandhia's pie)

Bereidingswijze

1. Vulling:

Fruit de ui in 4 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de wortel, roerbak enkele minuten; Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) toevoegen, roerbak ook dit enkele minuten, de Chinese mie fijnbreken en daarna hieraan toevoegen, het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 6 minuten opbakken. De laatste minuut de taugé toevoegen.

2. Pie:

De hardgekookte eieren in plakjes snijden; 1 volle eetlepel van de vulling in het midden van het bladerdeeg doen, doe 2 plakjes eieren er bovenop, vervolgens het deeg in een driehoekvorm dichtvouwen en de kantjes met een vork dichtdrukken. Kluts een ei en strijk het over de pie voor een glanslaag.

3. Oven:

De pie in een voorverwarmde oven, 22 minuten in de heteluchtoven of 30 minuten in de elektrische oven, op 200 graden goudbruin bakken.

Serveertip: Gaarneer de Bami Pie met Roti Saus Trafasie. Voor een feestelijke garnering: Snijd een komkommer in lange plakjes, steek een satéstok door elk plakje en steek die vervolgens in de pie.

Variatietip:  Varieer de Bami Trafasie met Bami Trafasie Speciaal.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Resi 12 maart 2025
5/5
Instant noodles top, kip masala top, trassie top, nasi top, bami top, madam jeanette top, roti top, pinda sambel top, moksie speciaal top. Top merk ❤️😋🤣
Plaats recensie

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Bami Pie (feestelijke Sandhia's pie)

1. Vulling:

Fruit de ui in 4 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de wortel, roerbak enkele minuten; Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) toevoegen, roerbak ook dit enkele minuten, de Chinese mie fijnbreken en daarna hieraan toevoegen, het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 6 minuten opbakken. De laatste minuut de taugé toevoegen.

2. Pie:

De hardgekookte eieren in plakjes snijden; 1 volle eetlepel van de vulling in het midden van het  bladerdeeg doen, doe 2 plakjes eieren er bovenop, vervolgens het deeg in een driehoekvorm dichtvouwen en de kantjes met een vork dichtdrukken. Kluts een ei en strijk het over de pie voor een glanslaag.

3. Oven:

De pie in een voorverwarmde oven, 22 minuten in de heteluchtoven of 30 minuten in de elektrische oven, op 200 graden goudbruin bakken.

Ingrediënten
- 2 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 250 gram Soubry Chinese mie (Tjauw-Min) - zonnebloemolie - 1 ui - 4 gekookte eieren - 200 gram Juliene wortel - 125 gram taugé - 2 pakjes (450 gram per pakje) bladerdeeg - Faja Lobi Roti Saus Trafasie
FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie