Bami Pie (feestelijke Sandhia's pie)

Techniek: Wokken, Bakken Aantal personen: 6-8 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

Afbeelding van Bami Pie (feestelijke Sandhia's pie)

Bereidingswijze

1. Vulling:

Fruit de ui in 4 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de wortel, roerbak enkele minuten; Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) toevoegen, roerbak ook dit enkele minuten, de Chinese mie fijnbreken en daarna hieraan toevoegen, het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 6 minuten opbakken. De laatste minuut de taugé toevoegen.

2. Pie:

De hardgekookte eieren in plakjes snijden; 1 volle eetlepel van de vulling in het midden van het  bladerdeeg doen, doe 2 plakjes eieren er bovenop, vervolgens het deeg in een driehoekvorm dichtvouwen en de kantjes met een vork dichtdrukken. Kluts een ei en strijk het over de pie voor een glanslaag.

3. Oven:

De pie in een voorverwarmde oven, 22 minuten in de heteluchtoven of 30 minuten in de elektrische oven, op 200 graden goudbruin bakken.


Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/

• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/