👀 Onze nieuwste blogpost al gelezen? De beste Surinaamse desserts: zoet en smakelijk
Samen met jou willen wij een bijdrage leveren aan een betere wereld. Lees hier onze missie ❤️

Roast Pork Paramaribo (speciaal geroosterd varkensvlees)

Home Recepten
Roast Pork Paramaribo (speciaal geroosterd varkensvlees...
Afbeelding van Roast Pork Paramaribo (speciaal geroosterd varkensvlees)

Bereidingswijze

1. Gember, 2 teentjes knoflook (fijn geperst) en honing aan 1 pot (360ml) Roast Red Pork Trafasie (marinade) toevoegen en goed mengen; vlees hierin 2-3 uur marineren of marineer het vlees een nacht tevoren voor een lekkerder vleesgerecht.
2. Leg het vlees op de bakplaat, verdeel de helft van de overblijvende marinade erover en leg op elk stuk vlees een klontje boter. Rooster het vlees 10-15 minuten op de barbecue, hetelucht- of in de elektrische oven op 200 graden gaar; de andere helft van de overblijvende marinade de laatste 5 minuten tijdens het roosteren over het vlees verdelen voor een lekkere jus.
3. Snijd het vlees in reepjes.

Serveertip: Serveren met o.a. Nasi Trafasie, Bami Trafasie, Tjauw-Min Trafasie; schenk de saus over het vlees. Geef er Krupuk Trafasie bij. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink).

Variatietip: Voeg 120 ml rijstwijn toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Jan Zaal 26 juni 2023
5/5
Deze en alle andere marinades en sauzen zijn zo verschrikkelijk lekker, cha sew en roast red pork zijn voor mij echt super! De 1 liter verpakkingen zijn ook fijn!
Peter D 30 mei 2023
5/5
Wij zijn de Surinaamse keuken aan het ontdekken. Hebben eerste bestelling gedaan. Verschillende producten gekocht. Bv de roast red pork seasonmix vinden wij heerlijk en ook bv madame jeann ette (heet!) ...
Gerrit 14 september 2020
5/5
Moksie Speciaal, Moksie metie en losie foroe samen met de roast red Pork beste marinades van faja lobi. Lekker lang marineren van de voren hmmm!
Oven 4 mei 2023
5/5
Chicken Paramaribo Speciaal is the greatest
Usha 25 oktober 2022
5/5
Vanuit mijn hindoestaanse roots kan ik jullie bevestigen dat deze recepten echt Surinaams zijn. Het leuke aan onze keuken, is dat ieder recept van iedere persoon/familie in de basis hetzelfd e is, maar we geven allemaal onze eigen draai eraan. Die verschillende draai vormen kom ik tegen in Sandhia's Recepten, zoals ik dit kende vroeger toen we nog in Nickerie en later Paramaribo woonde. Doet me terug denken aan de goede oude tijd als jong kind, onbezonnen en vrij leven, plezier en altijd vrolijkheid. Bedankt voor jullie mooie publicatie van een fan voor het leven! ...
Levi 27 januari 2022
5/5
Hebben jullie meer Pizza recepten zoals de pollo masala? Iets met ketjap of chicken paramaribo hihi 😋
Jaison 28 december 2021
5/5
Erg blij met de chicken paramaribo top product
Silvie 16 december 2021
5/5
Zo BLIJ dat de Chicken Paramaribo weer terug is 😋😊
Awan 19 november 2021
5/5
Chicken Paramaribo het beste product van jullie!
Niles 18 november 2021
5/5
Hmm weer een nieuw recept zie hie. Foe Young Hai gaan we dit weekend maken, hebben al flink chicken paramaribo ingeslagen voor als het weer lang is uitverkocht haha, kan er een jaar mee voor ruit denk ik 🤣🤣🤣🤣 ...
Winonah 4 oktober 2021
5/5
Chicken Paramaribo weer geproefd, wat een topper zoals vroeger mensen fijn dat deze saus weer terug is.
Veni 23 september 2021
5/5
Chicken PAramaribo mijn favoriete recept, blij dat het weer terug is en super met deze kookvideo. 😎 Jullie producten staan al minstens 10 jaar op onze tafel minimaal 1 x per week, en alti jd is het een feest. De geur door je huis of tuin op de BBQ met de moksie metie marinade hmmm leuke tijden ❤️ ...
Faisel 6 september 2021
5/5
DE CHICKEN PARAMARIBO GEPROEFD! Was is tie weer superrrr....!! Super dat jullie hem weer in het assortiment hebben, en nu niet meer eruit halen aub 🤣😋😢
7 juni 2021
5/5
Spaghetti Omoe Snesie (Sandhia's-Chinese spaghetti) gemaakt: Vroeger toen we klein waren gingen we in paramaribo bij een klein winkeltje altijd spaghetti eten, een smaak die ik nooit meer be n vergeten en doen denken aan de fijne tijden ❤️ Dit weekend kreeg ik zin in spaghetti en dacht ik ga op fajalobi kijken voor een leuk recept, ik maak de omoe snesie en dit geloof je nooit: Exact de spghetti van 30 jaar geleden wat ik me kon herinneren!! Bedankt hiervoor faja lobi, jullie blijven me keer op keer verbazen met recepten/producten die de smaak van suriname kenmerken. Blijf vooral ook doorgaan met de fusion recepten! 🥇🏆✅ ...
Rowena 16 oktober 2024
5/5
Geslaagde avond met bami trafasie moksie speciaal en trassie trafasie ❤️❤️❤️
Onna 15 mei 2024
5/5
Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami, Roti Vega Kip (populairst vegetarisch gerecht van Nederland), Moksie Speciaal (Surinaamse geroosterde kip uit de oven). Onze 3 favorieten❤️
Vivi 21 maart 2024
5/5
Moksie Metie Speciaal onze favoriet 💥
Loes 13 februari 2024
5/5
Lekkere gerechten. Lekkerste is als je zowel bami trafasie als nasi trafasie maakt met moksie metie en moksie speciaal kip voor het gezin, lekker groot op tafel uitserveren muziekje aan. Ooh het mooie leven ❤️ ...
Andre & Michelle / kids 27 november 2023
5/5
Traybake Speciaal was weer een geslaagde nieuwe kookvideo, en het kerstmenu is ook weer grandioos. Sowieso is de rollade trafasie al 3 jaar onze all-time fave, we gaan dit keer ook de vispas teitjes erbij doen en de vleesbroodjes 😋🎅 ...
Rin 22 november 2023
5/5
Heerlijk recept de RotiChoti Bowls en Traybake speciaal 😍
Rene Vervald 13 juni 2023
5/5
Ons eerste potje had ik gekregen in het kerstpakket van mijn vorige weekgever in december. Door die kleurrijke uitstraling en kleuren, trok het ons gelijk. Als je dan de pot opentrekt ben je verliefd. Zo gezegd zo gedaan, denk ik dat we inmiddels alle producten hebben gebruikt. Was er iets niet lekker? Nee! Was er iets onze favoriet? Moeilijk! De Nasi Trafasie is mega lekker en breed bruikbaar, maar de moksie speciaal is ook echt zo lekker. Zou het iedereen aanraden, het verrijkt echt je culinaire kijk op eten en zorgt voor een diverser menu 😋 ...
Roger & Mie 29 mei 2023
5/5
Intens genoten van dit merk. Kennisgemaakt tijdens een thuisfeestje waar jullie producten geurend de keuken uitkwamen, en iedereen gek werd. Bleek achteraf dus jullie Moksie Speciaal te zijn en de vlees en vispasteitjes. Overigens inmiddels al die recepten al 1001 keer zelf gemaakt. Genieten! ❤️ ...
Liza Yvonne Kramer 29 april 2023
5/5
Ik had vorige week Leekumkum saus bij Toko gekocht dan had ik kipfilet met knoflook,peper zout ,groenten en sambal bij elkaa😋😋😋😋😋😋😋r gemaakt en dan at ik Bami speciaal m et kipfilet . ...
DianeV 12 april 2023
5/5
Deze Zinger Roti wraps zijn de favoriete van mijn zoon samen met jullie Roti Trafassi speciaal mixen. Makkelijk klaar te maken en echt zo lekker!
Finley 20 december 2022
5/5
De kerstmenu's zijn weer heerlijk verrassend dit jaar, gek op. Gaan zeker leuke inspiraties van meenemen en natuurlijk de Rollade Trafasie al jaren in ons menu, iedereen roept er het hele ja ar over en we houden het speciaal voor enkel met kerst. Fijne feestdagen en een voorspoedig 2023 gewenst voor jullie allemaal ❤️ ...
Roelie 12 december 2022
5/5
Ik wil graag een recensie bij jullie plaatsen, waarom....? Omdat we aangenaam verrast zijn. We roken eigenlijk al hele lange tijd bij verschillende buurtjes jullie producten als ze aan het k oken waren, en zagen in de groepsapp foto's langskomen en meerdere waren enthousiast en gingen het toen proberen. Maar we zijn natuurlijk Hollanders, en alles duurt even voordat we iets nieuws gaan proberen. Maar toen eenmaal de hele straat eraan ging, hebben we het dit weekend geprobeerd: Nasi Trafasie en van de BBQ lekker in de kou Moksie metie en Moksie speciaal kippetjes. Wat kloppen de recepten en zijn ze goed, wat zijn de smaken ongekend rijkvol, en wat een heerlijke sensatie voor de tong. Jullie hebben er nieuwe fans bij 😋😊 ...
Jonnie 15 augustus 2022
5/5
Nou ik heb een lekkere tip voor de medefans.... Chicken Curry met garlic naan! En de Chicken Curry is vervangen voor bijvoorbeeld de Moksie Metie of de Moksie Speciaal kip, lekker met ijsber gsla en een plakje cheddar of knoflooksaus 🤗 Kan het recept jammer genoeg niet delen hier ...
Rudie 4 augustus 2022
5/5
Malse moksie speciaal met nasi trafasie hmmmm
Yannick 17 juni 2022
5/5
Dit recept heeft wel echt de mooiste foto zeg! Lekker zo met Nasi en Bami de zuurgoed en de moksie speciaal kip. Wij gaan dit feestmaal dit weekend maken, maar dan de moksie speciaal, losie foroe en moksie metie kip dagje van te voren in de lak leggen en dan lekker op de BBQ met de hitte morgen ❤️ ...
Ria Dijk 24 mei 2022
5/5
Macaroni speciaal zalig, eet het eenmaal in de week,zo zalig, ik lust het s morgens wel i p l van brood!!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Roast Pork Paramaribo (speciaal geroosterd varkensvlees)

1. Gember, 2 teentjes knoflook (fijn geperst) en honing aan 1 pot (360ml) Roast Red Pork Trafasie (marinade) toevoegen en goed mengen; vlees hierin 2-3 uur marineren of marineer het vlees een nacht tevoren voor een lekkerder vleesgerecht.
2. Leg het vlees op de bakplaat, verdeel de helft van de overblijvende marinade erover en leg op elk stuk vlees een klontje boter. Rooster het vlees 10-15 minuten op de barbecue, hetelucht- of in de elektrische oven op 200 graden gaar; de andere helft van de overblijvende marinade de laatste 5 minuten tijdens het roosteren over het vlees verdelen voor een lekkere jus.
3. Snijd het vlees in reepjes.

Ingrediënten
- 1 theelepel vers geraspte gember of 1/2 theelepel gemberpoeder - 500 gram varkenslappen - 80 ml honing - 1 pot (360ml) Faja Lobi Roast Red Pork Trafasie (vers bereide marinade) - 2 teentjes knoflook, boter
FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
In meer dan 2500 winkels te koop!
Ga naar mijn laatste sessie