Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami

Home Recepten
Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami

Bereidingswijze

  • 1. Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami:
  • STAP 1: Schenk 1 pot (360 ml) Moksie Speciaal Trafasie (marinade) in een kom; voeg daaraan toe mandarijn (fijn geperst), honing en Chinese vijfkruidenpoeder en meng het goed.
  • STAP 2: Verdeel de marinade over het vlees in een ovenschaal, omscheppen, marineer het vlees 2 uur of een nacht van tevoren in de koelkast. Rooster het vlees op de barbecue of 25-30 minuten in de oven op 200 graden tot het gaar is.
  • 2. Surinaamse Nasi: zie Recept Snelle Nasi Trafasie
  • 3. Surinaamse Bami: zie Recept Snelle Sandhia's Bami swietieeeeee mang

TIP: Probeer ook deze populaire gerechten: Moksie Metie Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met Surinaamse Nasi of Bami. Garneer met Surinaams ZuurgoedPinda Sambel Trafasie en Ei-Sliertjes.

Variatietip: Verwarm de marinade na stap 1 vijf minuten, laat daarna afkoelen voor een nog lekkerdere smaak.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Onna 15 mei 2024
5/5
Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami, Roti Vega Kip (populairst vegetarisch gerecht van Nederland), Moksie Speciaal (Surinaamse geroosterde kip uit de oven). Onze 3 favorieten❤️
Plaats recensie

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami
  • 1. Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami:
  • STAP 1: Schenk 1 pot (360 ml) Moksie Speciaal Trafasie (marinade) in een kom; voeg daaraan toe mandarijn (fijn geperst), honing en Chinese vijfkruidenpoeder en meng het goed.
  • STAP 2: Verdeel de marinade over het vlees in een ovenschaal, omscheppen, marineer het vlees 2 uur of een nacht van tevoren in de koelkast. Rooster het vlees op de barbecue of 25-30 minuten in de oven op 200 graden tot het gaar is.
  • 2. Surinaamse Nasi: zie Recept Snelle Nasi Trafasie
  • 3. Surinaamse Bami: zie Recept Snelle Sandhia's Bami swietieeeeee mang
Ingrediënten
- Maak een keuze uit 1 pot (360ml) van één van de volgende populaire (vers bereide) marinades of varieer eens daarmee: - 1 pot (360 ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie of - 1 pot (360 ml) Faja Lobi Losie Foroe Trafasie of - 1 pot (360 ml) Faja Lobi Moksie Metie Trafasie of - 1 pot (360 ml) Faja Lobi Roast Red Pork - 1 mandarijn (fijn geperst) - 1 el honing - 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder) - 1 kg drumsticks of kippendijenfilet
FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie