Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami
Techniek: Oven, Barbecue
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- Maak een keuze uit 1 pot (360ml) van één van de volgende populaire (vers bereide) marinades of varieer eens daarmee:
1 pot (360 ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie of
1 pot (360 ml) Faja Lobi Losie Foroe Trafasie of
1 pot (360 ml) Faja Lobi Moksie Metie Trafasie of
1 pot (360 ml) Faja Lobi Roast Red Pork
- 1 mandarijn (fijn geperst)
- 1 el honing
- 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder)
- 1 kg drumsticks of kippendijenfilet
Bereidingswijze
- 1. Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami:
- STAP 1: Schenk 1 pot (360 ml) Moksie Speciaal Trafasie (marinade) in een kom; voeg daaraan toe mandarijn (fijn geperst), honing en Chinese vijfkruidenpoeder en meng het goed.
- STAP 2: Verdeel de marinade over het vlees in een ovenschaal, omscheppen, marineer het vlees 2 uur of een nacht van tevoren in de koelkast. Rooster het vlees op de barbecue of 25-30 minuten in de oven op 200 graden tot het gaar is.
- 2. Surinaamse Nasi: zie Recept Snelle Nasi Trafasie
- 3. Surinaamse Bami: zie Recept Snelle Sandhia's Bami swietieeeeee mang
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/