0. Lapis (Sandhia's-Javaanse maïzenadessert)

Home Recepten
0. Lapis (Sandhia's-Javaanse maïzenadessert)
Afbeelding van 0. Lapis (Sandhia's-Javaanse maïzenadessert)

Bereidingswijze

  • STAP 1: Kokosmelk, melk en Hun Kwee Meel aan de kook brengen.
  • STAP 2: Suiker, vanillesuiker, aroma naar snaak en zout toevoegen en goed doorroeren.
  • STAP 3: Als het begint te borrelen, het vuur omlaag draaien en 1-2 minuten, onder voortdurend roeren, doorkoken tot een dikke gladde massa; de massa is gaar als het niet meer aan de randen kleeft.
  • STAP 4: Verdeel de massa in 2 delen, voeg aan èèn deel de gewenste kleurstof toe en meng het goed.
  • STAP 5: Strijk eerst het witte gedeelte uit op een platte schaal en daarna het gekleurde gedeelte er bovenop.
  • STAP 6: . Laat het 1 uur in de koelkast afkoelen en stijf worden.

Serveertip: Snijd de lapis in stukken; garneer met gemalen kokos of amandelschaafsel.

Variatietip: Voeg naar smaak kola- of amandelaroma toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Gekko 8 juni 2023
5/5
10 uit een 10. Gewoon top.
Saartje 29 maart 2023
5/5
Het kookboek Sandhia's Recepten Deel 6 beoordeel ik met een 10 uit 10. Erg dik, scherp geprijsd, waar voor je geld: Alleen maar recepten, niet onnodig gevuld met verhalen, en bij ieder recept een kookvideo die je via een QR-code rechtstreeks kan benaderen. Vooral dit laatste is voor een hobby kok fijn, als je toch nog twijfelt over bepaalde zaken! ...
WW 9 januari 2023
5/5
Sandhia's Recepten Deel 6 keuren wij wederom met een 10. Elke editie maken jullie telkens weer tot een verbetering, en we staan ervan te kijken hoeveel inspiratie jullie hebben. Recepte n die je niet zou verwachten, maken jullie, en geven ons weer nog meer inspiratie. Ga door hoor! De beste wensen op weer een nieuw jaar vol culinair plezier. ...
Famke 25 november 2022
5/5
5 sterren maar als ik 10 kon aanvinken waren het er 10. Het is altijd genieten geblazen als Faja Lobi weer met een nieuw recept komt, waar jullie die creativiteit vandaan halen wauw!
R P AL 19 oktober 2022
5/5
Dag ervoor besteld, s 'ochtends volgende dag al in huis. Zeer strak ingepakt in een sterke doos, die 1-op-1 het kookboek is, heel origineel. De doos kan je tevens gebruiken om je kookbo ek eventueel mooi in te bewaren. Kookboek zelf verdiend een dikke 10. Makkelijke recepten en mooie presentatie, het inspireert je tot eigen leuke creaties, precies wat ik zocht. ...
Jill 4 oktober 2022
5/5
Een review voor: Roti Ketjap Kip Roti. Kookvideo: 10, recept: 10, uitleg stap-vorm: 10. Jullie zijn het enige merk in Nederland waaraan je ziet dat recepten kloppen, en veel tijd erin heeft gezeten dit tot stand te brengen, wat erin resulteert dat wij fans altijd heerlijke gerechten op tafel krijgen. Ohja... deel 6 natuurlijk ook al binnen (kookboek), en wederom een grafisch hoogstandje en leuk om te hebben ❤️❤️❤️❤️ ...
Linde 10 mei 2022
5/5
Ik geef deze website een 10. Duidelijke indeling, recepten staan goed beschreven met allerlei extra opties en de producten zijn gewoon top ❤️
Noah 16 juni 2021
5/5
Ooit begonnen met de fajalobi producten na aankoop bij een actie in een C1000. 😲 Sindsdien nooit meer anders gegeten, we eten zeker 5 dagen in de week wel iets van jullie met onze eigen s ausje erover.❤️ ...
Ileas 3 februari 2021
5/5
Sandhia's Recepten Deel 5 krijgt een 10. Ook snel ontvangen!
Carola 12 oktober 2020
5/5
van de piepertjes elke dag overgestapt naar jullie keuken met het kookboek. Dit boek verdiend een dikke 10. Groetjes uit Aalsmeer.
Sweringa 28 januari 2020
5/5
Te beginnen met alleen al de visuele presentatie geef ik een 10. Je weet echter nooit wat je aantreft als je het boek openslaat, laat staan als je een recept maakt. 10 voor de eerste, 10 voo r het tweede. Recepten zijn gelukt, mensen waren blij en mijn huis rook nog dagen naar tropische tijden, glimlach van oor tot oor! ...
A. Verheij 15 november 2018
5/5
Wij als echte Hollandse opgevoed met de piepertjes, beoordelen dit boek met een dikke 10. We aten weleens Surinaams, maar hoe moet je dit nou zelf maken? Nou de Baka Bana's, de Saoto en de Nasi/Bami die wij maken met jullie recepten zijn nog lekkerder wij ooit geproefd hebben. Erg leuk! ...
Lieke 12 oktober 2018
5/5
DIKKE 10. Veel recepten al gebruikt en pas veel technieken toe uit de recepten bij onze dagelijkse pot.
Walid 25 september 2018
5/5
Sandhia's Recepten verdient een 10. Ook veel vegetarische gerechten, en de recepten zijn heel leuk naar eigen smaak te personaliseren waardoor het voelt dat je zelf de kok bent die het heeft ontdekt. ...
Mano 27 januari 2025
5/5
De allerlekkeste instant noodles zijn de nieuwe van jullie. Kennis gemaakt door de kleurrijke dozen in de toko's. Doos was zo mooi direct maar 1 geprobeerd, je krijgt er honger van en ja hoo r het is super lekker 😋 ...
So 24 januari 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐
Jeroen de Vries 23 januari 2025
5/5
Was perfect...alle 5 hebben genoten
HK 23 januari 2025
5/5
TE SMAAKVOL! TOP! ❤️❤️❤️
Wino & Esmee 21 januari 2025
5/5
Zo lekkert vanavond staat de traybake trafasie weer op het menu. Wij doen er nadat het uit de over komt nog allemaal lekkere gestoofde vleesjes bij als het lekker koud is buiten. Jullie kook boek is een bron van inspiratie voor ons en heeft ons al veel nieuwe creaties en smaken bezorgd die we nooit eerder geproefd hebben, terwijl ik en mijn vrouw zeker 5 jaar lang de hele wereld rond hebben gereisd. Tot snel. Gr Wino & Esmee ...
Lisa 20 januari 2025
5/5
Shanghai Noodles krijgen ⭐⭐⭐⭐⭐. Simpel, makkelijk en echt zo gemaakt!
Monika 17 januari 2025
5/5
Gek op dit merk! Fijn dat het nu ook bij Albert Heijn te koop is ❤️
Miran 16 januari 2025
5/5
Chicken Grilled Roti ⭐⭐⭐⭐⭐
Roshna 15 januari 2025
5/5
De heerlijkste noodles zijn de chicken trafasie's van faja lobi!! Koop dozen bij highway en echt heerlijk 😋
GG 14 januari 2025
5/5
Saté Twister waren zo om te smullen ❤️
Medhin 13 januari 2025
5/5
Fan van alles en denk ik ook echt in de jaren alles geprobeerd met de moksie speciaal als favo
Asma al 9 januari 2025
5/5
Mijn favo: Roti Masala Speciaal gemengd met een mix van kruiden uit het verre oosten. Wie weet publiceer ik hem nog eens!
D 8 januari 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐
Carry 7 januari 2025
5/5
Weet je wanneer je van merken gaat houden? Als je al jaren geholpen word in je behoefte. Voor ik weet niet hoe lang al inspireert faja lobi me wekelijks in mijn menu. Altijd fijne recepten, altijd lekkere producten en altijd vernieuwing. Zet hem zo door 🤝❤️ ...
Glora 6 januari 2025
5/5
Lekker recept de ramen trafasie als je van ramen houd
Lotte 3 januari 2025
5/5
Heerlijk!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
0. Lapis (Sandhia's-Javaanse maïzenadessert)
  • STAP 1: Kokosmelk, melk en Hun Kwee Meel aan de kook brengen.
  • STAP 2: Suiker, vanillesuiker, aroma naar snaak en zout toevoegen en goed doorroeren.  
  • STAP 3: Als het begint te borrelen, het vuur omlaag draaien en 1-2 minuten, onder voortdurend roeren, doorkoken tot een dikke gladde massa; de massa is gaar als het niet meer aan de randen kleeft.
  • STAP 4: Verdeel de massa in 2 delen, voeg aan èèn deel de gewenste kleurstof toe en meng het goed.
  • STAP 5: Strijk eerst het witte gedeelte uit op een platte schaal en daarna het gekleurde gedeelte er bovenop. 
  • STAP 6:. Laat het 1 uur in de koelkast afkoelen en stijf worden.
Ingrediënten
- 500 ml kokosmelk - 700 ml volle melk - 120 gram Hun Kwee Meel (toko) - 225 gr suiker - 4 zakjes vanille suiker - vanille of amandel aroma - snufje zout - kleurstof (natuurlijke)
FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie