0. Lapis (Sandhia's-Javaanse maïzenadessert)
Techniek: Koken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
- 500 ml kokosmelk
- 700 ml volle melk
- 120 gram Hun Kwee Meel (toko)
- 225 gr suiker
- 4 zakjes vanille suiker
- vanille of amandel aroma
- snufje zout
- kleurstof (natuurlijke)
Bereidingswijze
- STAP 1: Kokosmelk, melk en Hun Kwee Meel aan de kook brengen.
- STAP 2: Suiker, vanillesuiker, aroma naar snaak en zout toevoegen en goed doorroeren.
- STAP 3: Als het begint te borrelen, het vuur omlaag draaien en 1-2 minuten, onder voortdurend roeren, doorkoken tot een dikke gladde massa; de massa is gaar als het niet meer aan de randen kleeft.
- STAP 4: Verdeel de massa in 2 delen, voeg aan èèn deel de gewenste kleurstof toe en meng het goed.
- STAP 5: Strijk eerst het witte gedeelte uit op een platte schaal en daarna het gekleurde gedeelte er bovenop.
- STAP 6:. Laat het 1 uur in de koelkast afkoelen en stijf worden.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/