Lamsworst met aardappelen uit de oven

Home Recepten
Lamsworst met aardappelen uit de oven

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

180ml (1/2 pot) Kip Masala Trafasie (marinade) aan de worst toevoegen, goed besmeren en een uur marineren.
Snijd de aardappelen met schil in partjes, kook ze circa 10 minuten in ruim water en giet ze daarna af; voeg direct hierna aan de aardappelen 3 eetlepels olie en 4 eetlepels Kip Masala Trafasie (marinade) toe, schep ze vervolgens goed om..

2. Lamsworst en aardappelen:

Verdeel de worst en de aardappelen over de bakplaat of ovenschaal (zonder de marinade) met enkele klontjes boter erover; rooster ze 15-20 minuten in de oven op 200 graden. Verdeel de overblijvende marinade in de pot en de marinade waarmee de worst is gemarineerd, de laatste 5 minuten erover voor een lekkere saus. Snijd de worst na het roosteren in schuine reepjes.

3. Kousenband/Sperziebonen:

Kook de kousenband/sperziebonen (schuin gesneden) 4 minuten in ruim water en giet het af; verhit 2 eetlepels olie, roerbak de kousenband/sperziebonen hierin enkele minuten met wat zout en witte peper naar smaak.

Serveertip: Serveren met Sandhia's Roti, pasta of stokbrood; garneer met Krupuk Trafasie.

Variatietip: Varieer de worst met chipolataworstjes (varkensworst) of braadworst.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Albert 22 maart 2025
5/5
Veel lekkere producten in de box met het kookboek. We gaan er veel uit koken, en weer nieuwe dingen proberen
Sofie 11 maart 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐ echt een merk voor de hele familie, om blij van te worden! Onze favoriet: Moksie alesie met Roast Red Pork kip, en saté uit de oven.
Josine 18 februari 2025
5/5
Wow haha: Surinaamse Bami met grillworst. En dan met verse grillworst net uit de oven van de poelier hmmmm 😍
Ana Starrenburg 27 januari 2025
5/5
Afgelopen weekend een mooi recept gebruikt om bacalou te maken. Handig vanuit het recepten boek deel 6 en met behulp van de trassie bakaljou kruiden.
Wino & Esmee 21 januari 2025
5/5
Zo lekkert vanavond staat de traybake trafasie weer op het menu. Wij doen er nadat het uit de over komt nog allemaal lekkere gestoofde vleesjes bij als het lekker koud is buiten. Jullie kook boek is een bron van inspiratie voor ons en heeft ons al veel nieuwe creaties en smaken bezorgd die we nooit eerder geproefd hebben, terwijl ik en mijn vrouw zeker 5 jaar lang de hele wereld rond hebben gereisd. Tot snel. Gr Wino & Esmee ...
Asma al 9 januari 2025
5/5
Mijn favo: Roti Masala Speciaal gemengd met een mix van kruiden uit het verre oosten. Wie weet publiceer ik hem nog eens!
Sarwan 30 december 2024
5/5
Enorm lekker allemaal. Origine uit SU, deze smaken zijn de herinneringen van vroeger 🙏
Dientje 16 december 2024
5/5
Kerstmenu zit er weer om te smullen uit 😋 Nieuw cravings: jullie chicken noodles trafasie oei 😍😂❤️
Raoul & Esmee 17 september 2024
5/5
We zijn weer lekker bezig geweest dit weekend. Vorige week alles in de 'mijn kookboek' functie opgeslagen, lekker alle ingrediënten en producten makkelijk opslaan, naar de supermarkt ga an, alles vers halen en dan beginnen. Het hele huis geurt altijd zo lekker dat mensen uit de straat in de groepsapp vragen waar het vandaag komt haha! Gaan snel meer maken Lobi ❤️ ...
Annika 10 september 2024
5/5
Dumplings Trafasie krijgt 5 uit de 5 sterren. Lekkerder dan de restaurant versie 😍😋
Helmiene 6 september 2024
5/5
Vanuit het mooie Dordrecht groot fan van Faja Lobi! Super lekker smaakvolle producten met een enorm mooi kookboek. ❤️ lobi
Boer Harm 21 augustus 2024
5/5
Harmpie helemaal blij! 5 sterren uit Fryslan. Mooi bedrijf! ⭐⭐⭐⭐⭐
Janis Robertson 15 augustus 2024
5/5
Ziet er lekker uit . Ga het van het weekend maken.😉
Shanna 6 augustus 2024
5/5
De lekkerste en smaakvolste recepten. We weten al jaren van jullie bestaan, maar zijn het gaan proeven nadat er voor een lange tijd een lekkere geur vanuit de tuinen van onze buren kwam. Bli jkt dat ze wekelijks een nieuw recept proberen 😍 ...
Onna 15 mei 2024
5/5
Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami, Roti Vega Kip (populairst vegetarisch gerecht van Nederland), Moksie Speciaal (Surinaamse geroosterde kip uit de oven). Onze 3 favorieten❤️
Dennis Glader 23 februari 2024
5/5
Veel favoriete recepten komen uit jullie koker. Top werk! 😘
Liza Yvonne Kramer 18 februari 2024
5/5
Mijn overleden ouders hebben mij veel geholpen ,omdat mijn ouders uit Suriname geboren werden en ik vond het heel erg leuk ,om leren te koken . IK leerde het al gauw ,wat ik het gemaakt heb .
Wilma van Noordt 15 januari 2024
5/5
Heb vaak rotti en nasi gegeten maar gaat zeker meer dingen uit het boek proberen. Het boek is van mooie kwaliteit mooie plaatjes en goede uitleg hoe je het moet maken. Alleen bij mijn superm arkt kan ik niet aan alle potjes komen maar gaat het zeker via jullie bestellen ...
Fienke F 8 januari 2024
5/5
We hebben genoten! Nasi Trafasie dit weekend gebruikt, en daarna uit interesse naar jullie website gegaan en dit weekend eindeloos door de website gescrollt en recepten opgeslagen. Groetjes 👩
Wilma van Noordt 6 januari 2024
5/5
Mooie boek zal er zeker wat uit maken. Alleen is het jammer dat de plus supermarkt bij ons in poortugaal niet alle producten hebt maar dat komt goed ik zal het via jullie moeten bestellen w at ik niet bij de plus kan krijgen. ...
Mason 4 januari 2024
5/5
Goedemorgen! Bij toko highway in rotterdam heel veel jaren geleden kennisgemaakt met jullie en sindsdien eten we standaard 1 keer per week een leuk recept uit jullie weekmenu die jullie elke week publiceren. De passie straalt ervanaf! 🤗 ...
Linda 29 december 2023
5/5
Was mijn 1e recept uit het kookboek die ik gemaakt heb. OMG zo lekkerrr !!! En eenvoudig te maken. Op naar het volgende recept 😋
Crista 24 december 2023
5/5
Iedereen een fijne kerst toegewenst!!! Wij gaan smullen van wel 6 recepten uit het kerstmenu (fajalobi.nl/kerstmenu) MERY XMAS! 🎅🎅
Raffi 22 december 2023
5/5
De beste recepten komen uit de koker van faja lobi 😍
Anja Verstegen 20 december 2023
5/5
Top kerstmenu hebben jullie! We gaan veel dingen uitproberen met ons mam en pa en aanhang. GTroetjes uit Uden 😋😁
Roge en pien 19 december 2023
5/5
Liefhebbers van lekkere en nieuwe dingen. Faja Lobi staat nu sinds enkele maanden op onze radar, en vorige week van alles uitgetest vanuit de surprisebox die we via bol.com hebben ontvangen in een echte cadeaubox en netjes ingepakt. We zijn fan! ❤️ ...
Estafana 1 december 2023
5/5
Nie normaal! 10 uit de 10 sterren, te lekker.
Odilia 6 oktober 2023
5/5
Zo leuk aan jullie recepten, ze zien er zo lastig uit maar ontiegelijk lekker, maar door de handige recepten in stap vorm met allemaal gimmicks en dan ook de kookvideo zorgen jullie echt erv oor dat we kok's worden. 10 sterren en heb ik GESTEMD op Beste website v/h jaar en Beste product v/h jaar hoor! Zet hem op! ❤️😊 ...
Christopher 24 augustus 2023
5/5
Leende voorheen het sandhias recepten boek van de buurtjes. Elke keer kwam er zo een geweldige geur uit de tuin, en ja hoor zo maakte ik kennis met jullie en heb nu dezelfde verslaving. Leuk hoor, het brengt de hele wijk bij elkaar, zo zie je wat jullie doen. Toppers! ...
Bianca 21 augustus 2023
5/5
Heerlijk weer dit weekend genoten van al het lekkers. Onze favoriet blijft Moksie Speicaal Trafasie. Groetjes uit Hoorn. Bianca 😍

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Lamsworst met aardappelen uit de oven

1. Voorbereiding:

180ml (1/2 pot) Kip Masala Trafasie (marinade) aan de worst toevoegen, goed besmeren en een uur marineren.
Snijd de aardappelen met schil in partjes, kook ze circa 10 minuten in ruim water en giet ze daarna af; voeg direct hierna aan de aardappelen 3 eetlepels olie en 4 eetlepels Kip Masala Trafasie (marinade) toe, schep ze vervolgens goed om..

2. Lamsworst en aardappelen:

Verdeel de worst en de aardappelen over de bakplaat of ovenschaal (zonder de marinade) met enkele klontjes boter erover; rooster ze 15-20 minuten in de oven op 200 graden. Verdeel de overblijvende marinade in de pot en de marinade waarmee de worst is gemarineerd, de laatste 5 minuten erover voor een lekkere saus. Snijd de worst na het roosteren in schuine reepjes.

3. Kousenband/Sperziebonen:

Kook de kousenband/sperziebonen (schuin gesneden) 4 minuten in ruim water en giet het af; verhit 2 eetlepels olie, roerbak de kousenband/sperziebonen hierin enkele minuten met wat zout en witte peper naar smaak.

Ingrediënten
- zonnebloemolie, witte peper, zout - circa 800 gram aardappelen (vastkokende) - 400 gram kousenband of sperziebonen - 400 gram lamsworst (ongekruide) - 1 pot (360ml) Faja Lobi Kip Masala Trafasie (vers bereide woksaus-marinade)
FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie