Lamsworst met aardappelen uit de oven

Home Recepten
Lamsworst met aardappelen uit de oven
Afbeelding van Lamsworst met aardappelen uit de oven

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

180ml (1/2 pot) Kip Masala Trafasie (marinade) aan de worst toevoegen, goed besmeren en een uur marineren.
Snijd de aardappelen met schil in partjes, kook ze circa 10 minuten in ruim water en giet ze daarna af; voeg direct hierna aan de aardappelen 3 eetlepels olie en 4 eetlepels Kip Masala Trafasie (marinade) toe, schep ze vervolgens goed om..

2. Lamsworst en aardappelen:

Verdeel de worst en de aardappelen over de bakplaat of ovenschaal (zonder de marinade) met enkele klontjes boter erover; rooster ze 15-20 minuten in de oven op 200 graden. Verdeel de overblijvende marinade in de pot en de marinade waarmee de worst is gemarineerd, de laatste 5 minuten erover voor een lekkere saus. Snijd de worst na het roosteren in schuine reepjes.

3. Kousenband/Sperziebonen:

Kook de kousenband/sperziebonen (schuin gesneden) 4 minuten in ruim water en giet het af; verhit 2 eetlepels olie, roerbak de kousenband/sperziebonen hierin enkele minuten met wat zout en witte peper naar smaak.

Serveertip: Serveren met Sandhia's Roti, pasta of stokbrood; garneer met Krupuk Trafasie.

Variatietip: Varieer de worst met chipolataworstjes (varkensworst) of braadworst.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Raoul & Esmee 17 september 2024
5/5
We zijn weer lekker bezig geweest dit weekend. Vorige week alles in de 'mijn kookboek' functie opgeslagen, lekker alle ingrediënten en producten makkelijk opslaan, naar de supermarkt ga an, alles vers halen en dan beginnen. Het hele huis geurt altijd zo lekker dat mensen uit de straat in de groepsapp vragen waar het vandaag komt haha! Gaan snel meer maken Lobi ❤️ ...
Annika 10 september 2024
5/5
Dumplings Trafasie krijgt 5 uit de 5 sterren. Lekkerder dan de restaurant versie 😍😋
Helmiene 6 september 2024
5/5
Vanuit het mooie Dordrecht groot fan van Faja Lobi! Super lekker smaakvolle producten met een enorm mooi kookboek. ❤️ lobi
Boer Harm 21 augustus 2024
5/5
Harmpie helemaal blij! 5 sterren uit Fryslan. Mooi bedrijf! ⭐⭐⭐⭐⭐
Janis Robertson 15 augustus 2024
5/5
Ziet er lekker uit . Ga het van het weekend maken.😉
Shanna 6 augustus 2024
5/5
De lekkerste en smaakvolste recepten. We weten al jaren van jullie bestaan, maar zijn het gaan proeven nadat er voor een lange tijd een lekkere geur vanuit de tuinen van onze buren kwam. Bli jkt dat ze wekelijks een nieuw recept proberen 😍 ...
Onna 15 mei 2024
5/5
Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami, Roti Vega Kip (populairst vegetarisch gerecht van Nederland), Moksie Speciaal (Surinaamse geroosterde kip uit de oven). Onze 3 favorieten❤️
Dennis Glader 23 februari 2024
5/5
Veel favoriete recepten komen uit jullie koker. Top werk! 😘
Liza Yvonne Kramer 18 februari 2024
5/5
Mijn overleden ouders hebben mij veel geholpen ,omdat mijn ouders uit Suriname geboren werden en ik vond het heel erg leuk ,om leren te koken . IK leerde het al gauw ,wat ik het gemaakt heb .
Wilma van Noordt 15 januari 2024
5/5
Heb vaak rotti en nasi gegeten maar gaat zeker meer dingen uit het boek proberen. Het boek is van mooie kwaliteit mooie plaatjes en goede uitleg hoe je het moet maken. Alleen bij mijn superm arkt kan ik niet aan alle potjes komen maar gaat het zeker via jullie bestellen ...
Fienke F 8 januari 2024
5/5
We hebben genoten! Nasi Trafasie dit weekend gebruikt, en daarna uit interesse naar jullie website gegaan en dit weekend eindeloos door de website gescrollt en recepten opgeslagen. Groetjes 👩
Wilma van Noordt 6 januari 2024
5/5
Mooie boek zal er zeker wat uit maken. Alleen is het jammer dat de plus supermarkt bij ons in poortugaal niet alle producten hebt maar dat komt goed ik zal het via jullie moeten bestellen w at ik niet bij de plus kan krijgen. ...
Mason 4 januari 2024
5/5
Goedemorgen! Bij toko highway in rotterdam heel veel jaren geleden kennisgemaakt met jullie en sindsdien eten we standaard 1 keer per week een leuk recept uit jullie weekmenu die jullie elke week publiceren. De passie straalt ervanaf! 🤗 ...
Linda 29 december 2023
5/5
Was mijn 1e recept uit het kookboek die ik gemaakt heb. OMG zo lekkerrr !!! En eenvoudig te maken. Op naar het volgende recept 😋
Crista 24 december 2023
5/5
Iedereen een fijne kerst toegewenst!!! Wij gaan smullen van wel 6 recepten uit het kerstmenu (fajalobi.nl/kerstmenu) MERY XMAS! 🎅🎅
Raffi 22 december 2023
5/5
De beste recepten komen uit de koker van faja lobi 😍
Anja Verstegen 20 december 2023
5/5
Top kerstmenu hebben jullie! We gaan veel dingen uitproberen met ons mam en pa en aanhang. GTroetjes uit Uden 😋😁
Roge en pien 19 december 2023
5/5
Liefhebbers van lekkere en nieuwe dingen. Faja Lobi staat nu sinds enkele maanden op onze radar, en vorige week van alles uitgetest vanuit de surprisebox die we via bol.com hebben ontvangen in een echte cadeaubox en netjes ingepakt. We zijn fan! ❤️ ...
Estafana 1 december 2023
5/5
Nie normaal! 10 uit de 10 sterren, te lekker.
Odilia 6 oktober 2023
5/5
Zo leuk aan jullie recepten, ze zien er zo lastig uit maar ontiegelijk lekker, maar door de handige recepten in stap vorm met allemaal gimmicks en dan ook de kookvideo zorgen jullie echt erv oor dat we kok's worden. 10 sterren en heb ik GESTEMD op Beste website v/h jaar en Beste product v/h jaar hoor! Zet hem op! ❤️😊 ...
Christopher 24 augustus 2023
5/5
Leende voorheen het sandhias recepten boek van de buurtjes. Elke keer kwam er zo een geweldige geur uit de tuin, en ja hoor zo maakte ik kennis met jullie en heb nu dezelfde verslaving. Leuk hoor, het brengt de hele wijk bij elkaar, zo zie je wat jullie doen. Toppers! ...
Bianca 21 augustus 2023
5/5
Heerlijk weer dit weekend genoten van al het lekkers. Onze favoriet blijft Moksie Speicaal Trafasie. Groetjes uit Hoorn. Bianca 😍
Helma 11 juli 2023
5/5
Helemaal vanuit Roermond willen we jullie complimenten aanbieden voor deze grandioos lekkere recepten. Het kookboek is een ware aanvulling op je weekmenu en niet alleen bestemd voor feest re cepten. Groetjes en kusjes, Helma. ...
Gekko 8 juni 2023
5/5
10 uit een 10. Gewoon top.
Charlotte A. 8 mei 2023
5/5
De pakketjes recepten zijn een toevoeging aan een gezond menu. Onze favoriet zijn de /zalmpakketjes traf/ makkelijk en snel. Onze visboer in het dorp heeft een rechtstreekse lijn met een vis sersboot die 1 x per week verse eigen aanvoer heeft uit Noorwegen. Als je dit proeft, zo vers vers, ongekende sensatie❤️ ...
Romijnders 7 mei 2023
5/5
We hebben dit boek deel 6 die we met het hele gezin delen. We doen nu 4 weken lang dat 1 gezinslid iets gaat maken uit het boekie, en ons verrast. Het was zo lekker en leuk!
Marcel van Hees 1 mei 2023
5/5
Na vele jaren viel mijn Faja Lobi kookboek deel 1 door het vele gebruik uit elkaar. Vandaar dat ik deel 6 nu heb gekocht. Hierin staan weer vele heerlijke gemakkelijk te bereiden Surinaamse gerechten en snacks. Door de jaren heen hebben wij veel gebruik gemaakt van de marinades en mixen van Faja Lobi. Allemaal even heerlijk en het biedt de ruimte om de basis goed te krijgen om vervolgens met een beetje durf en creativiteit de lekkerste gerechten te maken. Mijn roti kip masala wordt door mijn gehele gezin en vrienden lekkerder gevonden dan die van diverse roti shops. Maar de basis hiervoor is toch de recepten en marinades van Faja Lobi. Ook is de combinatie van een recept met kookvideo een gouden vondst. hierdoor is alles duidelijk en kunnen de recepten bijna niet mislukken. Ga zo door!! Toch een kleine aanbeveling wil ik nog maken. Is het mogelijk om meer Surinaamse groente gerechten of het gebruik van deze groenten in de recepten op te nemen. Groenten zoals blauwkop, sopropo, tayerblad, kangkung ed. Deze groenten zijn bij de toko wel te krijgen maar ik zou niet weten hoe deze te gebruiken. ...
Marcel van Hees 1 mei 2023
5/5
Jaren geleden heb ik het eerste kookboekje van Faja Lobi gekocht. Inmiddels valt deze uit elkaar omdat wij er zoveel uit hebben gekookt. Het fijne eraan is dat je veel variatie in de recepte n hebt en ook je eigen ervaring en creativiteit kan toepassen. Ook het gebruik van de producten van Faja Lobi zoals de marinades en kruidenmixen zijn erg lekker en gemakkelijk in het gebruik. Ik ontdek steeds meer mogelijkheden bij de Surinaamse keuken. Inmiddels heb ik het laatste kookboek gekocht en heb weer een zee van recepten ontdekt die ik zeker ga maken. Ook de combinaties van de recepten met de video's zijn een goede vondst. Kleine aanbeveling: Mocht er later nog een kookboek verschijnen dan zou ik daar ook graag een deel in willen zien met gebruik van Surinaamse groenten zoals blauwkop, sopropo, karaili, kanggung e.d. of video's met recepten met deze groenten. Ik zie die wel in de toko liggen maar weet niet wat hiermee te doen ...
Ojone 18 april 2023
5/5
5 uit of 5, gewoon perfectie qua recepten en functionaliteit.
Mim 13 april 2023
5/5
Goede presentatie met een dik boek! Zeker een 10 uit 10.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Lamsworst met aardappelen uit de oven

1. Voorbereiding:

180ml (1/2 pot) Kip Masala Trafasie (marinade) aan de worst toevoegen, goed besmeren en een uur marineren.
Snijd de aardappelen met schil in partjes, kook ze circa 10 minuten in ruim water en giet ze daarna af; voeg direct hierna aan de aardappelen 3 eetlepels olie en 4 eetlepels Kip Masala Trafasie (marinade) toe, schep ze vervolgens goed om..

2. Lamsworst en aardappelen:

Verdeel de worst en de aardappelen over de bakplaat of ovenschaal (zonder de marinade) met enkele klontjes boter erover; rooster ze 15-20 minuten in de oven op 200 graden. Verdeel de overblijvende marinade in de pot en de marinade waarmee de worst is gemarineerd, de laatste 5 minuten erover voor een lekkere saus. Snijd de worst na het roosteren in schuine reepjes.

3. Kousenband/Sperziebonen:

Kook de kousenband/sperziebonen (schuin gesneden) 4 minuten in ruim water en giet het af; verhit 2 eetlepels olie, roerbak de kousenband/sperziebonen hierin enkele minuten met wat zout en witte peper naar smaak.

Ingrediënten
- zonnebloemolie, witte peper, zout - circa 800 gram aardappelen (vastkokende) - 400 gram kousenband of sperziebonen - 400 gram lamsworst (ongekruide) - 1 pot (360ml) Faja Lobi Kip Masala Trafasie (vers bereide woksaus-marinade)
FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
In meer dan 2500 winkels te koop!
Ga naar mijn laatste sessie