Algemeen:
Amsoi is een Surinaamse bladgroente met grote lichtgroene bladeren; de smaak is iets bitter, aangezien amsoi familie is van de mosterdplant. Vanuit India is de mosterdplant door de Hindoestanen naar Suriname meegenomen; in India en Suriname wordt de verse mosterd als specerij gebruikt voor de bereiding van masala.
Bij aankoop:
Kijk bij aankoop of de bladeren stevig aanvoelen en er fris groen uitzien.
Voor gebruik:
Voor gebruik was de bladeren, laat ze goed uitlekken en snijd ze vervolgens in reepjes.
Houdbaarheid:
Amsoi is enkele dagen in de koelkast houdbaar.
Voor een langere houdbaarheid, blancheer de amsoi minimaal 2 minuten en bewaar het in de diepvries in een goed afgesloten plastic zak of bak op minimaal -18C; dan is amsoi tot 12 maanden houdbaar.
Recepten - Amsoi
Leuk te combineren met
Recensies
Waar verkrijgbaar?
Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!
Laat je inspireren door easy to use Recepten, Producten & Kookvideo’s. Sla je favorieten op, bewaar ze, stel je boodschappenlijstje samen en maak je eigen persoonlijke kookboek!
Ontdek de voordelen
- Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
- Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
- Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
- Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Ontdek de voordelen
- Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
- Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
- Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
- Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!