Wat is Saté en hoe maak je Saté?
Wat is Saté en hoe maak je Saté?
Saté, wie kent het nou niet? Het bestaat uit gegrilde stukjes vlees, vis of groenten, geregen aan een spies en is erg populair. Veel mensen eten het samen met een smakelijke pindasaus. Wat saté zo populair maakt, zijn toch wel de rijke en veelzijdige smaken. Deze smaken worden verkregen door een marinade van kruiden en specerijen. Saté kom je wereldwijd tegen en kan in verschillende variaties worden bereid. Welke soorten saté heb jij al eens gegeten en zelf bereid?
Hoe maak je verschillende soorten saté?
Er bestaan verschillende soorten saté en de ene soort is de andere niet. Daarom is het prettig om te weten hoe je verschillende soorten saté klaar kunt maken. We inspireren je daarom graag met vier recepten van saté en hoe dat jij deze klaar kunt maken. Zo heb je voor iedere gelegenheid en voor iedere gast de beste saté.
Goede saté recepten inclusief bereidingswijze vind je hier
Saté Twister Trafasie
Loopt het water je ook al in de mond als je kijkt naar deze heerlijke saté twister trafasie? Zorg dat je dan snel deze ingrediënten in huis haalt en begin met de bereiding.
Ingrediëntenlijst (op basis van zes personen):
- 2 el Faja Lobi Javaanse Marinade Trafasie
- 2 el Ketjap Trafasie (Faja Lobi Gekruide Ketjap)
- 1 kg kipfilet
- Satéstokjes
- 1 el zonnebloemolie
- Boter
- 2 pakken bladerdeeg (34x26 cm met bakpapier) op rol (koeling)
- 1 ei
- Faja Lobi Satésaus Trafasie
- Madam Jeanette Honing-Mayo Saus
Heb je alles in huis? Dan is het tijd om deze heerlijke saté klaar te maken.
Bereidingswijze
- STAP 1: Voeg Javaanse Marinade Trafasie en Ketjap Trafasie aan kipfilet (in blokjes) toe, goed mengen en 15 minuten marineren. Rijg het vlees aan de satéstokjes.
- STAP 2: Bestrijk de grillpan met de olie, grill of barbecue de saté 10-15 minuten op matig vuur; tussentijds enkele keren omdraaien.
- STAP 3: Bestrijk de saté halverwege lichtelijk met boter, nog even grillen tot het vlees gaar is.
- STAP 4: Het bladerdeeg (met bakpapier) uitrollen, in lengte uitsnijden (breedte 4 cm), rol elk saté hiermee om; herhaal dit met de overige satés. Besmeer met een geklutst ei.
- STAP 5: De opgerolde saté in een voorverwarmde oven, 15 minuten op 200 graden goudbruin bakken.
Surinaamse bami met Yangtori (speciale saté met honing of ahornsiroop)
Heb je zin in deze heerlijke Surinaamse bami met Yangtori? Dit gaat echt verrukkelijk worden met speciale saté met honing. Je kunt nu alles zelf maken met onze tips.
Ingrediënten op basis van vijf personen:
- Yangtori (speciale saté met honing of ahornsiroop):
- 3 el Faja Lobi Witte Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 3 el rijstwijn
- 800 gr kippendijenfiletreepjes (kant en klaar bij de supermarkt)
- satéstokjes
- honing of ahornsiroop
Bereidingswijze
- STAP 1: Witte Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) met de rijstwijn mengen tot een marinade; voeg de marinade aan de kippendijenfiletreepjes toe en goed mengen met het vlees.
- STAP 2: Marineer het vlees 5 minuten en rijg het daarna aan de satéstokjes.
- STAP 3: Bestrijk de grillpan met 1 eetlepel olie, grill het vlees hierop, onder regelmatig omdraaien, op matig vuur tot het gaar is.
- STAP 4: Glaceer met honing of ahornsiroop.
Pinda Sambel Trafasie (vers bereide Javaanse satésaus met crunchy pinda's)
Wat een heerlijk gerecht weer om klaar te maken, en zo eenvoudig ook. Als je een snelle maaltijd op tafel wil zetten is dit een goede tip.
Ingrediënten op basis van vier personen:
- 1 pak (200 gr) Faja Lobi Pinda Sambel Trafasie
- 150 ml water
Bereidingswijze
- Voeg Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk het water erover en roerend koken tot de gewenste dikte.
Surinaamse bami met Javaanse saté
Zin in Surinaamse bami met Javaanse saté? Zorg dat je dan vandaag nog alle ingrediënten in huis haalt, dan kun je alle gasten vandaag verrassen.
Ingrediënten op basis van vijf personen:
- 500 gr mie of spaghetti
- zonnebloemolie
- 1 ui
- 300 gr kipfilet
- 200 gr julienne wortel
- eventueel 1 stengel prei
- 4 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- ½ tl pimentpoeder
- ½ tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
- 2 tl tomatenpuree
- 3 takjes selderij
Bereidingswijze
- STAP 1: Mie volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
- STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten. Kipfilet toevoegen en gaarbakken. Julienne wortel en eventueel prei (in ringetjes gesneden) erbij doen en 2 minuten roerbakken. Bami Trafasie (roerbakmix), pimentpoeder, Trassie Trafasie en tomatenpuree toevoegen en enkele minuten roerbakken.
- STAP 3: Mie toevoegen en, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken. De laatste 2 minuten selderij (gehakt) toevoegen.
Sandhia’s Spaghetti met Javaanse saté
Heerlijke spaghetti met saté, ooit geprobeerd? Dit moet je zeker proberen en het voordeel is dat jij het in een handomdraai klaar hebt.
Ingrediënten op basis van vijf personen:
- 500 gr spaghetti
- zonnebloemolie
- 1 ui
- 200 gr julienne wortel
- 1 paprika (kleine)
- 4 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- ½ tl pimentpoeder
- 1 el tomatenpuree
Bereidingswijze
- STAP 1: Spaghetti volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
- STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 3: Julienne wortel en paprika (in dunne reepjes gesneden) hieraan toevoegen en enkele minuten roerbakken.
- STAP 4: Bami Trafasie (roerbakmix), pimentpoeder en tomatenpuree toevoegen en enkele minuten roerbakken.
- STAP 5: Spaghetti toevoegen en, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken.
Broodje Yangtori (brood belegd met speciale saté)
Wat zal dat lekker zijn, een broodje belegd met speciale saté. Dit kun je natuurlijk klaarmaken en eten wanneer je maar wilt. Ook ideaal om mee te nemen.
Ingrediënten op basis van 5 personen:
- 3 el Faja Lobi Witte Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 3 el rijstwijn
- 800 gr kippendijenfiletreepjes (kant en klaar bij de supermarkt)
- satéstokjes
- honing
- 14 Sandhia's Puntjes
Bereidingswijze
- STAP 1: Meng 3 el Wite Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) met de rijstwijn tot een marinade; voeg de marinade aan de kippendijenfiletreepjes toe en meng het goed met het vlees.
- STAP 2: Marineer het vlees 5 minuten en rijg het daarna aan de satéstokjes.
- STAP 3: Bestrijk de grillpan met 1 eetlepel olie, grill het vlees hierop, onder regelmatig omdraaien, op matig vuur tot het gaar is.
- STAP 4: Glaceer Yangtori met honing
Koude Pastsalade (Sandhia's-Chinese pastasalade met Satésaus Trafasie)
Zin een koude salade? Als het zomers is, is dat natuurlijk heerlijk. Een fijne frisse maaltijd die je snel klaar kunt maken. Maar in de winter smaakt het uiteraard ook.
Ingrediënten op basis van 4 personen:
- 200 gram gerookte kip
- 400 gram fusilli (tricolore)
- 4 eieren
- 2 tl zwarte peper
- 400 gram kousenband of brocccoli
- 4 el boter (halvarine)
- Faja Lobi Satésaus Trafasie of Faja Lobi Pinda Sambel
Bereidingswijze
- STAP 1. Kook de eieren gaar.
- STAP 2. Kook fusilli circa 8 minuten in ruim water met wat zout gaar; de laatste 3 minuten de broccoli (in roosjes) hieraan toevoegen. Hierna afgieten en de pasta met de broccoli, boter en zwarte peper in een slaschaal mengen.
Nasi Trafasie met saté
Als je een echte liefhebber bent van nasi en van saté, dan is dit het gerecht wat je klaar wil maken voor jezelf en je gasten. Haal alles wat je nodig hebt in huis en geniet van het kookoment.
Ingrediënten op basis van 5 personen:
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)
- zonnebloemolie
- 100 gram kipfilet
- 1 ui
- 4 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- ½ tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie)
- 75 gr julienne wortel
- 1 stengel prei
Bereidingswijze
- STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
- STAP 3: 6 eetlepels olie verhitten, kipfilet (in blokjes gesneden) samen met de ui (gesnipperd) bakken tot het gaar is.
- STAP 4 : Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), Trassie Trafasie, julienne wortel, prei (in dunne plakjes gesneden) en kipfilet toevoegen en het geheel 3 minuten roerbakken.
- STAP 5: De gekookte rijst toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.
Bami Trafasie met Saté Paramaribo (de lekkerste Sandhia's bami met sate)
De lekkerste bami klaarmaken kan alleen als je ook saté gebruikt. Begin daarom snel met het verzamelen van alle ingrediënten en dan kun jij als echte kok deze heerlijke maaltijd bereiden.
Ingrediënten op basis van 4 personen:
- Bami Trafasie:
- 500 gr mie
- zonnebloemolie
- 100 gr kippendijenfilet
- 1 ui
- 200 gr julienne wortel
- 1 stengel prei
- 4 el Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix)
- ½ tl pimentpoeder
Bereidingswijze
- STAP 1: Mie volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
- STAP 2: 6 eetlepels olie verhitten, kippendijenfilet samen met de ui (gesnipperd) gaarbakken.
- STAP 3: Julienne wortel en prei (in stukjes gesneden) hieraan toevoegen en enkele minuten roerbakken.
- STAP 4: Bami Trafasie Speciaal (roerbakmix), pimentpoeder en kippendijenfilet toevoegen en het geheel nog eens enkele minuten roerbakken.
- STAP 5: De bereide mie toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken.
Macaroni Saté Paramaribo
Lust je graag macaroni? Probeer dan eens dit unieke recept met saté. Als je de foto’s ziet dan loopt het water je al in de mond…
Ingrediënten op basis van 4 personen:
- 1 pak (500 gram) macaroni (snelkokend)
- zonnebloemolie
- 2 sjalotjes
- 250 gr kippendijenfilet
- 5 bosuitjes
- 1 rode paprika
- 4 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- ½ tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie)
- 2 tl tomatenpuree
- ½ tl pimentpoeder
Bereidingswijze
- STAP 1: Macaroni volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
- STAP 2: 6 eetlepels olie verhitten, sjalotjes (in stukjes gesneden) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 3: Kippendijenfilet toevoegen en gaarbakken.
- STAP 4: Bosuitjes (in ringen gesneden) en paprika (in reepjes) toevoegen, omscheppen en 4 minuten bakken.
- STAP 5: Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), Trassie Trafasie, tomatenpuree en pimentpoeder toevoegen, even omscheppen.
- STAP 6: Macaroni hieraan toevoegen, omscheppen en circa 8 minuten op laag vuur opbakken.
Ben je geïnspireerd door deze heerlijke recepten? Een goed teken, want je gaat zo genieten van verschillende soorten saté met ieder hun unieke smaakprofiel.
Auteur - Sandhia’s Recepten Wij zijn Jay & Sandhia en verrassen je graag met Award Winning Recepten & Producten uit onze gepassioneerde familiekeuken. De gerechten zijn thuis één voor één door ons op authenticiteit ontwikkeld, uitgetest en beoordeeld, en daarna door onze 600.000 fans goedgekeurd. Lees hier ons verhaal, een familiegeschiedenis van 40 jaar. Alle recepten altijd bij de hand hebben? Bestel hier Sandhia’s Recepten Deel 6: beoordeeld met 10 sterren en 800+ reviews.