👀 Onze nieuwste blogpost al gelezen? Halloween menu 2024: griezelig lekker
Samen met jou willen wij een bijdrage leveren aan een betere wereld. Lees hier onze missie ❤️

Nieuws

Culinair genieten met onze easy-to-use Recepten, Producten & Kookvideo's
600.000 fans worden hiermee dagelijk culinair verrast. Volg je ons ook?
x
Of probeer onze AI Receptentool
Bestel ons nieuwste bestseller kookboek deel 6!

Welke Surinaamse aardvruchten zijn er?

Er zijn allerlei Surinaamse aardvruchten die onderdeel vormen van de easy-to-use recepten uit onze gepassioneerde familiekeuken. Een aantal Surinaamse aardvruchten ken je vast al wel, zoals cassave of zoete patat. Maar er zijn er nog veel meer net als dat er allerlei verschillende Surinaamse groentesSurinaamse vruchtsoorten en pepers er zijn. Hier maak je nu kennis met de belangrijkste Surinaamse aardvruchten die op uiteenlopende manieren te verwerken zijn in allerlei lekkere gerechten.

  • Pomtayer
  • Cassave
  • Zoete patat
  • Yams
  • Chinese tayer
  • Napi
  • Rammenas

Pomtayer

Pomtayer is een Surinaamse aardvrucht die afstamt van wortelknollen. Na het wassen en raspen van pomtayer is de aardvrucht geschikt om in gerechten te gebruiken. Pomtayer is wat dat betreft een belangrijk onderdeel van Surinaamse pomgerechten. Maak bijvoorbeeld maar eens het populairste Sandhia’s ovengerecht: Pom. Om het jezelf gemakkelijk te maken, koop je pomtayer kant-en-klaar in de winkel.

Pomtayer

Cassave

Cassave is eveneens een Surinaamse aardvrucht die tot de wortelsoorten behoort. Deze aardvrucht is op allerlei manieren te verwerken in de keuken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om cassave te koken of te frituren, zoals om cassave chips te maken. Daarnaast is er brood van te maken en het sap is zelfs geschikt om er een alcoholisch drankje mee te brouwen, zoals kasiri. Wil je een lekker gerecht met cassave maken? Telo is een aanrader en is een gerecht met gefrituurde cassave met bakkeljauw.

Cassave

Zoete patat

Zoete aardappel zie je tegenwoordig overal in de supermarkten liggen en zoete patat is de benaming voor deze Surinaamse aardvrucht. Zoete patat bestaat uit een wortelverdikking en bevat veel zetmeel. Deze aardvrucht kent verschillende varianten en kleuren, zoals oranje, bruin, wit en rozerood. Zoete aardappel of zoete patat is in allerlei gerechten te gebruiken, zoals in het gerecht: Sandhia’s Roti met eieren en zoete aardappel in masala.

Zoete patat

Yams

Yams is net als de zoete patat een Surinaamse aardvrucht die bestaat uit een verdikking van de wortelsoort. De meest gebruikelijke manier van bereiden, is het koken van yams. Een voordeel van yams is dat het licht verteerbaar is. Yams is ideaal om heri-heri mee te maken, maar het is ook mogelijk om in plaats van deze aardvrucht zoete patat te gebruiken.

Yams

Chinese tayer

Chinese tayer is een Surinaamse aardvrucht en stamt af uit de wortelknol. Deze Surinaamse aardvrucht is in uiteenlopende gerechten te verwerken en op meerdere manieren te bereiden. Zo is Chinese tayer onder meer geschikt om te koken, bakken en frituren. Je kan er bijvoorbeeld Chinese tayer soep mee maken.

Chinese tayer

Napi

Napi is een aardvrucht die net als de Chinese tayer een wortelknol is, maar de bereidingsmethode bestaat doorgaans uit het koken. Deze Surinaamse aardvrucht is onder meer geschikt om net als met yams er heri-heri mee te maken.

Napi

Rammenas

Rammenas is een Surinaamse aardvrucht in de vorm van een witte wortelknol in een lange uitvoering. Deze aardvrucht heeft een stevige bite en zachte smaak en combineert onder meer perfect met rundvleesgerechten. Rammenas is overigens net als radijs zelfs gewoon rauw te eten en staat ook wel bekend als rettich.

Rammenas
Welke Surinaamse aardvruchten zijn er?

Auteur - Sandhia’s Recepten Wij zijn Jay & Sandhia en verrassen je graag met Award Winning Recepten & Producten uit onze gepassioneerde familiekeuken. De gerechten zijn thuis één voor één door ons op authenticiteit ontwikkeld, uitgetest en beoordeeld, en daarna door onze 600.000 fans goedgekeurd. Lees hier ons verhaal, een familiegeschiedenis van 40 jaar. Alle recepten altijd bij de hand hebben? Bestel hier Sandhia’s Recepten Deel 6: beoordeeld met 10 sterren en 800+ reviews.

Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Wij zijn genomineerd. Stem op ons!
Wij zijn genomineerd. Stem op ons!
In meer dan 2500 winkels te koop!
Ga naar mijn laatste sessie