Nieuws

Culinair genieten met onze easy-to-use Recepten, Producten & Kookvideo's
600.000 fans worden hiermee dagelijk culinair verrast. Volg je ons ook?
x
Of probeer onze AI Receptentool
Bestel ons nieuwste bestseller kookboek deel 6!

Foodtrends 2023

Ken jij de foodtrends 2023 al? Het wordt in elk geval een bijzonder smaakvol jaar met veel diversiteit uit internationale keukens. Uiteraard met volop inspiratie uit onze gepassioneerde familiekeuken en met easy-to-use recepten die gebaseerd zijn op de foodtrends 2023.

1. Udon noedels

Udon noedels zijn dikke tarwenoedels die in het bijzonder geschikt zijn voor toepassing in soepen net als in wokgerechten met een lekker sausje. Bijvoorbeeld in dit noedelgerecht met garnalen op romige masala.

2. Sojasaus en ketjap

Een absolute foodtrend in 2023 is de mix van internationale keukens die je terugziet in gerechten. Het gebruik van sojasaus of ketjap is tegenwoordig universeel en verovert alle keukens. Check het gerecht van bruine bonen met drumsticks uit de oven maar eens.

3. Yuzu

Yuzu is een citrusvrucht uit Japan en kenmerkt zich door een aromatische geur en smaakvolle sap. Je proeft citroen, limoen en mandarijn erin terug. Yuzu is onder meer ideaal om bij visgerechten te gebruiken net als in desserts en cocktails. Maak bijvoorbeeld je eigen variatie op deze frisse fruitpunch.

4. Ube

Ooit van ube gehoord? Dit is een van de foodtrends 2023 waar je vele kanten mee op kan. Ube is een soort yam die herkenbaar is aan de paarse kleur, maar ook voorkomt in een witte tint. In de Filipijnen is ube vooral populair om toe te passen in zoete gerechten. Bijvoorbeeld in cheesecake, maar ook in combinatie met ijs of verwerkt in een smoothie. Ube combineert overigens uitstekend met kokoslekkernijen en vers fruit.

5. Broodjes

Brood maakt vaak onderdeel uit van het ontbijt en de lunch, maar in 2023 zijn broodjes een ware foodtrend. Er zijn zelfs restaurants die brood zo speciaal maken dat er sprake is van een complete broodgang. Ook wordt er steeds vaker brood bij de gerechten geserveerd, zoals in vele andere landen gebruikelijk is. Wil je van broodjes een speciaal gerecht maken, bekijk dan het recept Vleesbroodjes Trafasie. Dit is nog specialer dan gewone broodjes en een unieke menugang.

6.  Zeewier

Zeewier is gezond en in 2023 een van de foodtrends die je vaker tegenkomt op menukaarten en in recepten. Zeewier is een bron van jodium en dit is belangrijk om je schildklierhormonen goed te laten functioneren. Wat dat betreft is zeewier onder meer een perfect ingrediënt voor een gezond vegetarisch eetpatroon.

7. Pinsa

Pinsa is het afgelopen jaar al in opkomst gekomen, maar verovert in 2023 Nederland om daarmee een absolute foodtrend te worden. Pinsa is een variant op de combinatie van pizza en focaccia en heeft veelal een ovale vorm. De korst is knapperig en de bodem is luchtig. Het geheim is de lange tijd van het laten rijzen van het deeg. Hierdoor staat het luchtige karakter. Nog een kenmerk is dat pinsa in vergelijking met pizza minder zout bevat. Misschien een idee om een pinsa variant te maken van Pizza Roti Masala.

8. Pasta met een twist

Pasta is de Italiaanse benaming voor deeg en kent allerlei varianten, zoals spaghetti, macaroni en penne. Pasta leent zich niet alleen voor de typische Italiaanse sauzen en ingrediënten, zoals spaghetti bolognese. De deegwaren zijn juist perfect om er een twist aan te geven, zoals spaghetti met Javaanse garnalen in ketjapsaus. Dit recept kan je ook variëren door een andere soort pasta te gebruiken, zoals macaroni. Pasta met een twist is in elk geval een van de veelzijdige foodtrends in 2023.

9. Alcoholvrije drankjes

Alcoholvrije drankjes nemen steeds vaker de plaats in van drankjes met alcohol. Dit heeft alles te maken met bewustwording en aandacht voor de ongezonde kant van alcohol. De trend lijkt zich te gaan settelen, zodat alcoholvrije drankjes tot de foodtrends 2023 behoren. Er is keuze genoeg aan verfrissende drankjes die ook als het om de uitstraling gaat een feestelijk tintje meebrengen. Maak deze luxe Pine Apple Shake maar eens.

10. Zuurgoed

Zure gezichten zie je niet aan tafel als je een lekker gerecht presenteert met zuurgoed. Er zijn allerlei varianten van beschikbaar die je heel gemakkelijk zelf kan maken. Bijvoorbeeld komkommers in het zuur. Hiervoor hoef je alleen maar azijn toe te voegen met een beetje peper aan gesneden plakjes komkommer. Vind je dat net wat te saai dan biedt het recept voor het populairste Surinaamse tafelzuur uitkomt. Maak het een beetje pittig met een paar plakjes Madame Jeanette Peper.

11. Goedkope gerechten

De prijzen van boodschappen zijn fors gestegen. Daarom is er in 2023 onder de foodtrends een logische trend waarneembaar met de focus op goedkope gerechten. Dit gerecht met Ketjap Eieren dat je met rijst kan combineren, is een voorbeeld van een goedkoop gerecht. Je kan ook zelf ingrediënten van recepten aanpassen om lekker en goedkoop te eten.

12. Lekker lunchen

Er is steeds meer aandacht voor een uitgebreide lunch als belangrijke maaltijd voor de dag. Het is dan ook niet vreemd dat lekker lunchen een plekje krijgt in de lijst met foodtrends 2023. Pak maar eens flink uit met Sandhia’s Roti Lunchetta.

13. Vintage gerechten

Vintage is een hip thema en in 2023 zie je dit ook terug in vele recepten die uit het verleden komen, zoals uit grootmoederstijd. Deze Andijviestamppot met Faja Lobi Red Roast Pork Trafasie is daar een voorbeeld van. Een smaaktwist met de Surinaamse smaakbeleving en aroma uit grootmoederstijd.

14. Horchata

Horchata is een typisch Spaans drankje uit de regio Valencia en is te omschrijven als een melkachtig drankje op basis van amandelen, water en suiker. Wij hebben allang ontdekt dat amandelen een perfecte smaakbasis vormen voor allerlei drankjes, gerechten en desserts. Check dit dit recept Eksi Koekoe met Amandel maar eens.

15. Vis uit blik

Je hoeft niet meer naar de markt om verse vis te kopen om de lekkerste visgerechten mee te maken. Vis uit blik biedt gemak en is uitstekend te gebruiken om heerlijk eten mee te maken, zoals Tonijn Salad Trafasie  net als Paprika Trafasie.

Foodtrends 2023

Auteur - Sandhia’s Recepten Wij zijn Jay & Sandhia en verrassen je graag met Award Winning Recepten & Producten uit onze gepassioneerde familiekeuken. De gerechten zijn thuis één voor één door ons op authenticiteit ontwikkeld, uitgetest en beoordeeld, en daarna door onze 600.000 fans goedgekeurd. Lees hier ons verhaal, een familiegeschiedenis van 40 jaar. Alle recepten altijd bij de hand hebben? Bestel hier Sandhia’s Recepten Deel 6: beoordeeld met 10 sterren en 800+ reviews.

Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
In meer dan 2500 winkels te koop!
Ga naar mijn laatste sessie