Tip: geroosterde komijnzaad
Geroosterde komijnzaad ontstaat door de zaadjes lichtbruin te roosteren in een droge koekenpan. Dit levert een exclusief aroma op en geeft een bijzondere en authentieke smaak aan Hindoestaanse gerechten. De toevoeging maakt gewoon het verschil in onder meer roti- en masalagerechten. Een voordeel van geroosterde komijnzaad is dat het heel lang houdbaar is.
Smaak van geroosterde komijnzaad
De smaak van geroosterde komijnzaad is ongeëvenaard. De zaden zijn op allerlei manieren in gerechten toe te passen. De geur is te omschrijven als hartig. Geroosterd komijnzaad maakt het onderscheid bij het warm verwerken in gerechten, want hierdoor is de smaak nog sterker en nadrukkelijker aanwezig.
Geroosterd komijnzaad voor Hindoestaanse gerechten
Het roosteren van komijnzaad is dus heel gemakkelijk en de variatie voor toepassing in gerechten is haast eindeloos. Maak het recept van RotiTosti Kip Masala maar eens en voeg als variatietip een theelepel geroosterd komijnzaad toe. Je proeft het verschil door het authentieke en heerlijk kruidige karakter dat het gerecht krijgt. Of maak de Kip Masala Pakketjes maar eens en kijk of je tijdens het proeven de bijzondere smaak van geroosterde komijnzaadjes herkent.
Auteur - Sandhia’s Recepten Wij zijn Jay & Sandhia en verrassen je graag met Award Winning Recepten & Producten uit onze gepassioneerde familiekeuken. De gerechten zijn thuis één voor één door ons op authenticiteit ontwikkeld, uitgetest en beoordeeld, en daarna door onze 600.000 fans goedgekeurd. Lees hier ons verhaal, een familiegeschiedenis van 40 jaar. Alle recepten altijd bij de hand hebben? Bestel hier Sandhia’s Recepten Deel 6: beoordeeld met 10 sterren en 800+ reviews.