Wat is het verschil tussen Masala, Curry en Kerrie?
Masala is een uitgebalanceerde melange van een groot aantal kruiden en specerijen o.a. koriander, komijn, die op een speciale manier geroosterd worden; hierdoor komt het aroma van deze kruiden en specerijen optimaal tot zijn recht. Masala vindt haar oorsprong in India en is daar vandaan door de Hindoestanen meegenomen naar o.a. Suriname, Nederland.
Curry is vergelijkbaar met de Surinaamse masala, doch heeft een andere kruidensamenstelling; de Engelse aanduiding curry wordt gebruikt voor de masala uit India.
Kerrie is een aangepaste versie van masala of curry, aangezien het met andere kruiden en specerijen wordt bereid; bovendien zijn deze kruiden en specerijen niet geroosterd. Hierdoor heeft kerrie een andere smaak als masala of curry. Kerrie wordt in de authentieke Surinaamse keuken niet gebruikt.
Garam Masala wordt in de Surinaamse keuken vooral gebruikt voor het bereiden van chutney's en sambals; in India wordt het echter in een groot aantal gerechten gebruikt. De samenstelling hiervan verschilt van streek tot streek.
Klik hier voor alle Recepten Masala Gerechten
Auteur - Sandhia’s Recepten Wij zijn Jay & Sandhia en verrassen je graag met Award Winning Recepten & Producten uit onze gepassioneerde familiekeuken. De gerechten zijn thuis één voor één door ons op authenticiteit ontwikkeld, uitgetest en beoordeeld, en daarna door onze 600.000 fans goedgekeurd. Lees hier ons verhaal, een familiegeschiedenis van 40 jaar. Alle recepten altijd bij de hand hebben? Bestel hier Sandhia’s Recepten Deel 6: beoordeeld met 10 sterren en 800+ reviews.