👀 Onze nieuwste blogpost al gelezen? Halloween menu 2024: griezelig lekker
Samen met jou willen wij een bijdrage leveren aan een betere wereld. Lees hier onze missie ❤️

Nieuws

Culinair genieten met onze easy-to-use Recepten, Producten & Kookvideo's
600.000 fans worden hiermee dagelijk culinair verrast. Volg je ons ook?
x
Of probeer onze AI Receptentool
Bestel ons nieuwste bestseller kookboek deel 6!

Dumplings Trafasie maken en 9x manieren dumplings vouwen

Wij luisteren naar de wensen van onze 600.000 fans en hebben het verzoek gekregen om een recept voor dumplings te ontwikkelen. Daar geven wij natuurlijk graag gehoor aan en daarom kan je nu het recept ontdekken en de kookvideo dumplings maken bekijken. Dumplings Trafasie is het gerecht dat je maakt met gyoza vellen en met inhoud vouwt tot gevulde pakketjes. Er zijn veel verschillende manieren om dumplings te vouwen. Daar hebben voorbeelden met resultaat van in beeld gebracht met een beschrijving van 9 manieren van dumplings vouwen.

Wat zijn dumplings?

Heb jij je altijd al afgevraagd wat dumplings zijn? Dumplings zijn deeglapjes die je dichtvouwt tot een pakketje met daarin vulling. De inhoud varieert van gehakte groenten tot vlees en van tofu tot vis. Dumplings zijn te koken, te stomen of te frituren. Dumplings Trafasie maak je met verschillende ingrediënten, zoals met fijngesneden bosui, julienne wortel en kipgehakt (of vega variant). Je vult de gyoza vellen, vouwt deze en bakt ze aan om vervolgens een beetje water toe te voegen en Dumplings Trafasie met deksel op de pan gaar te stomen. Overigens is het geheim van dumplings leren vouwen dat je niet direct start met een enorme hoeveelheid vulling. Begin met een beetje en als je het onder de knie krijgt, kan je steeds een beetje meer toevoegen.

  • Dumpling buideltje vouwen
  • Half maantje of envelopje
  • Dumpling tot empanada vouwen
  • Matrozenhoedje
  • Boomblad design
  • Loempia
  • Bohemian x-style tasje
  • 3D driehoek
  • Mini clutch

1. Dumpling buideltje vouwen

Een bekende manier van dumplings vouwen tot een gevuld deegpakketje is een rond buideltje creëren. Je legt het gyoza vel op je hand en schept in het midden een beetje van de vulling. Vervolgens maak je van je hand een kommetje, waarbij je ervoor zorgt dat de ingrediënten in het midden naar beneden zakken. Op deze manier staan de randen omhoog. Nu pak je met je duim aan de ene kant en wijsvinger aan de andere kant een rand van het velletje. Daarbij gebruik je de middelvinger om het deeg op de plek te houden en afwisselend met je duim en wijsvinger om plooitjes naar boven te maken. Daarbij houd je steeds wat ruimte ertussen, zodat er een mooie plooi ontstaat die je bovenaan dichtvouwt. Ben je klaar met deze dumpling vouwen dan zie je dat er een mooi rond gevuld buideltje is ontstaan.

Dumpling buideltje vouwen

2. Half maantje of envelopje

Er zijn veel dumplings die qua vorm lijken op een halve maan en het is dan ook een van de populairste manieren van dumplings vouwen. Een half maantje vouwen begint net zoals altijd bij dumplings maken met de vulling in het midden leggen. Je vouwt twee uiteinden in het midden naar elkaar toe, zodat er een half maantje ontstaat met aan beide kanten nog open ruimte. Die ruimte aan elk uiteinde vouw je naar het midden toe, waarbij je de achterkant egaal laat en de hoekjes aan de voorzijde naar het midden vouwt. Zo heeft de halve maanvorm aan de voorzijde het uiterlijk van een envelopje.

Half maantje of envelopje

3. Dumpling tot empanada vouwen

Dumplings zijn ook tot empanada te vouwen en dat is een hele gemakkelijke manier. De vulling leg je weer in het midden en je vouwt twee zijden in het midden naar elkaar toe. Vanaf daar werk je duim en wijsvinger naar de buitenkant en doe je dat vervolgens eveneens naar de andere zijde. Je drukt steeds met je duim en wijsvinger de kanten een beetje in, zodat je het effect krijgt van een empanada. Bij deze manier van dumpling vouwen krijg je het wokkeleffect aan het randje door onderaan steeds een klein randje naar binnen te vouwen en vast te drukken.

Dumpling tot empanada vouwen

4. Matrozenhoedje

Heb je dumplings vouwen al een beetje onder de knie? Probeer dan ook eens dumplings te maken in de vorm van een matrozenhoedje. Je begint op eenzelfde manier als bij de empanada. Je gaat echter niet door tot het wokkeleffect, maar je vouwt beide uiteinden voorzichtig naar elkaar toe. De uiteinden bevestig je aan elkaar door deze op elkaar te drukken. Het is de bedoeling dat er in het midden een bolling ontstaat, zoals bij een matrozenhoedje.

Matrozenhoedje

5. Boomblad design

Dumplings vouwen met een boomblad design met nerven van de blaadjes vergt wellicht wat meer oefening. De vulling ligt in het midden van het vel dat je op je hand houdt. Pak met duim en wijsvinger de rechterzijde beet en vouw een plooitje. Zo maak je om en om een plooitje aan de kant van je wijsvinger en duim om zo naar het midden toe te werken. Ben je daarmee klaar dan zorg je dat het randje bovenop stevig wordt door deze met je duim en wijsvinger in model te brengen. Het resultaat ziet er fantastisch uit.

Matrozenhoedje

6. Loempia

Het is eveneens mogelijk om dumplings te vouwen in de vorm van een loempia, maar dan met de uiteinden in de vorm van een driehoek. Dat staat net wat leuker. Je vouwt twee uiteinden naar elkaar toe, maar zorgt dat er boven de vulling nog wat ruimte is. Druk deze rand vast en vouw vervolgens de buitenzijde aan elke kant naar binnen toe, zodat je daar de vorm van een driehoek van maakt. Druk de randjes goed aan voor een extra mooi effect.

Loempia

7. Bohemian x-style tasje

Veel van de manieren van dumplings vouwen, beginnen met een half maantje om er vervolgens een mooi design mee te creëren. Dat is bij het maken van een dumpling in de vorm van een bohemian x-style tasje niet het geval. Je pakt een vel en legt daar inhoud op om vervolgens de voorste zijde op korte afstand van elkaar van plooitjes te voorzien. Je wijsvinger van de hand waar het vel op ligt, gebruik je om tegendruk te geven terwijl je met de duim en wijsvinger van de andere hand plooitjes maakt. Daar ga je mee door totdat je op twee derde van de cirkel bent. Daarna vouw je andere zijde omhoog en voor een deel over de andere kant heen. De hoekjes druk je daarna omhoog in een puntvorm.

 Bohemian x-style tasje

8. 3D driehoek

Naast de toepassing van rondingen is het ook mogelijk om dumplings te vouwen in een 3D driehoek ofwel triangle. Je vouwt dan eerst vanaf het midden een van beide uiteinden naar binnen toe. Er ontstaat dan een soort hoorntje en nu plaats je de wijsvingers elk aan een zijde en duw je het velletje met de duimen naar binnen tot een opstaand randje.

 Bohemian x-style tasje

9. Mini clutch

Dumplings maken en vouwen met het design van een mini clutch met plooitjes. Deze manier van vouwen is te vergelijken met die van het bohemian x-style tasje. Het enige verschil is dat je wat minder plooitjes maakt, waardoor er meer ruimte ontstaat tussen de plooien. Je begint dus aan de voorzijde met de wijsvinger onder het vel om tegendruk te geven en met de andere wijsvinger en duim plooitjes te maken met wat meer afstand. Heb je tweede derde van de cirkel van het vel gedaan? Dan klap je de vlakke kant van het vel omhoog en druk je deze naar beneden vast. De hoekjes geef je vervolgens de vorm van een klein puntje.

 Bohemian x-style tasje
Dumplings Trafasie maken en 9x manieren dumplings vouwen

Auteur - Sandhia’s Recepten Wij zijn Jay & Sandhia en verrassen je graag met Award Winning Recepten & Producten uit onze gepassioneerde familiekeuken. De gerechten zijn thuis één voor één door ons op authenticiteit ontwikkeld, uitgetest en beoordeeld, en daarna door onze 600.000 fans goedgekeurd. Lees hier ons verhaal, een familiegeschiedenis van 40 jaar. Alle recepten altijd bij de hand hebben? Bestel hier Sandhia’s Recepten Deel 6: beoordeeld met 10 sterren en 800+ reviews.

Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Wij zijn genomineerd. Stem op ons!
Wij zijn genomineerd. Stem op ons!
In meer dan 2500 winkels te koop!
Ga naar mijn laatste sessie