Madam Jeanette Peper
Madam Jeanette is de populairste Surinaamse peper, die gekoesterd wordt in de Surinaamse keuken; deze gele peper wordt gekenmerkt door de milde smaak en de lekkere geur.
Verwar de Madam Jeantte niet met de gele ronde Ajoema peper; de Madam Jeanette is nl. kronkelig langwerpig.
De gele Ajoema peper is rond en veel heter!
Je kunt de Madam Jeanette als heel aan het gerecht toevoegen en meekoken, dan verkrijgt het gerecht een lekkere geur en smaak. Bij gebruik van gesneden Madam Jeanette wordt het gerecht iets pittiger.
Madam Jeantte is niet overal verkrijgbaar, in dat geval kan optioneel de gewone Surinaamse rode of gele Ajoema peper worden gebruikt; gebruik daarvan dan wel een heel klein stukje, aangezien deze pepers veel heter zijn.
Auteur - Sandhia’s Recepten Wij zijn Jay & Sandhia en verrassen je graag met Award Winning Recepten & Producten uit onze gepassioneerde familiekeuken. De gerechten zijn thuis één voor één door ons op authenticiteit ontwikkeld, uitgetest en beoordeeld, en daarna door onze 600.000 fans goedgekeurd. Lees hier ons verhaal, een familiegeschiedenis van 40 jaar. Alle recepten altijd bij de hand hebben? Bestel hier Sandhia’s Recepten Deel 6: beoordeeld met 10 sterren en 800+ reviews.