1. Voorbereiding:
STAP 1: Alle ingrediënten op kamertemperatuur brengen en zorg ervoor dat de boter zacht is geworden. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Plaats bakpapier over de cakevorm.
2. Beslag mixen:
STAP 2: Boter 10 seconden in de magnetron opwarmen (niet laten smelten) en 5 minuten laten rusten; klop het daarna met de mixer op de hoogste stand 2 minuten zacht en romig in een beslagkom. Voeg Eksi Koekoe Trafasie (cakemix), melk, yoghurt, eieren en Laigsingh Vanille Essence (aroma) in één keer toe. Mix het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.
STAP 3: Haal 2/3 deel van het beslag uit de beslagkom en doe dit in een aparte schaal. Schep de helft hiervan in de cakevorm en strijk het glad. Voeg de cacao aan het resterende beslag in de beslagkom toe, mix het 30 seconden op de laagste stand. Schep het cacaobeslag op het gele beslag in de cakevorm, strijk het glad; schep daarna de tweede helft van het gele beslag uit de schaal er bovenop en strijk het lichtelijk glad. Verdeel de twee beslagen in de cakevorm met een satéstok door elkaar zodat er een marmereffect ontstaat.
3. Oven:
STAP 3: Bak de cake in de oven gaar en goudbruin. Haal de cakevorm uit de oven, plaats op een rooster, leg er een schone en droge theedoek overheen en laat het 10 minuten afkoelen. Haal de cake daarna uit de cakevorm, bakpapier verwijderen en laat het afgedekt met aluminiumfolie 1 uur afkoelen.
4. Baktijd en Oventemperatuur:
- Heteluchtoven: 35-65 minuten op 150 °C
- Elektrisch: 45-65 minuten op 150 °C
- Gasoven: 45-65 minuten op stand 2-3
LET OP: De baktijd en oventemperatuur variëren per warmtebron; raadpleeg voor de juiste baktijd en oventemperatuur de handleiding van je warmtebron.
5. Keukengerei:
- Cakevorm 26x18 cm (rechthoekig, aluminium, metaal of keramisch)
- Mixer met gardes
- Bakpapier
Cake gaar: Prik met een (saté)prikker in het midden. Wanneer de prikker er schoon en droog uitkomt, is het gaar
Topping: Decoreer Marmer Eksi Trafasie met gouden choco fantasie of met andere topping naar wens.
Variatietip: Voeg naar smaak geschaafde amandelen toe.
Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:
- Kookboek Sandhia's Recepten
- Bereidingstijd en dosering
- De bereidingstijd van deze recepten is gebaseerd op inductie of heteluchtoven; de bereidingstijd varieert echter per warmtebron en het vermogen ervan, raadpleeg de handleiding van jouw warmtebron voor de juiste bereidingstijd. De dosering dient te geschieden met afgestreken (medium) eetlepels, voorzover de dosering met eetlepels is aangegeven.
- Milde bereidingswijze
- Vegetarische bereidingswijze
Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten
Waar verkrijgbaar?
Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!
Laat je inspireren door easy to use Recepten, Producten & Kookvideo’s. Sla je favorieten op, bewaar ze, stel je boodschappenlijstje samen en maak je eigen persoonlijke kookboek!
Ontdek de voordelen
- Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
- Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
- Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
- Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Ontdek de voordelen
- Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
- Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
- Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
- Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!