Eksi Koekoe Taart

Home Recepten
Eksi Koekoe Taart

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

STAP 1: Alle ingrediënten op kamertemperatuur brengen en zorg ervoor dat de boter zacht is geworden. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Plaats bakpapier over de cakevorm.

2. Beslag mixen:

STAP 2: Boter 10 seconden in de magnetron opwarmen (niet laten smelten) en 5 minuten laten rusten; klop het daarna met de mixer op de hoogste stand 2 minuten zacht en romig in een beslagkom. . Voeg Eksi Koekoe Trafasie (cakemix), melk, yoghurt, eieren, Laigsingh Amandel Essence (aroma) en Laigsingh Vanille Essence (aroma) in één keer toe. Mix het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

3. Oven:

STAP 3: Giet het beslag in de cakevorm, strijk het glad en bak de cake in de oven gaar en goudbruin. Haal de cakevorm uit de oven, plaats op een rooster, leg er een schone en droge theedoek overheen en laat het 10 minuten afkoelen. Haal de Eksi Koekoe daarna uit de cakevorm, bakpapier verwijderen en laat het afgedekt met aluminiumfolie 1 uur afkoelen.

4. Baktijd en Oventemperatuur:

  • Heteluchtoven: 35-65 minuten op 150 °C
  • Elektrisch: 45-65 minuten op 150 °C
  • Gasoven: 45-65 minuten op stand 2-3

LET OP: De baktijd en oventemperatuur variëren per warmtebron; raadpleeg voor de juiste baktijd en oventemperatuur de handleiding van je warmtebron.

5. Botercrème:

Klop de zachte boter op de laagste stand in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de Mix voor luchtige Botercrème en de melk toe en mix het ½ minuut op de laagste stand. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden. Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. TIP: Voor het zelf maken van botercrème, volg Recept Botercrème Trafasie

6. Keukengerei:

  • Cakevorm 24 cm (aluminium, metaal of keramisch)
  • Mixer met gardes
  • Bakpapier

Cake gaar: Prik met een (saté)prikker in het midden van Eksi Koekoe Trafasie. Wanneer de prikker er schoon en droog uitkomt, is het gaar.

Topping: Bestrijk de Eksi Koekoe met de botercrème, strijk het glad, ga lichtelijk met een vork er overheen voor de decoratie en garneer met bigarreaux en pistache (gehakt).

Variatietip:  Maak je botercrème zelf, zie Recept Botercrème Trafasie    

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Alicia van Gorin 30 april 2023
5/5
Keksi Trafasie met Baka Bana Trafasie en als hoofdgerecht Bami Trafasie met Moksie Metie en Kasripo kip hmmmmmmmmmm yumyum 😊😊
Plaats recensie

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Eksi Koekoe Taart

1. Voorbereiding:

STAP 1: Alle ingrediënten op kamertemperatuur brengen en zorg ervoor dat de boter zacht is geworden. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Plaats bakpapier over de cakevorm.

2. Beslag mixen:

STAP 2: Boter 10 seconden in de magnetron opwarmen (niet laten smelten) en 5 minuten laten rusten; klop het daarna met de mixer op de hoogste stand 2 minuten zacht en romig in een beslagkom. . Voeg Eksi Koekoe Trafasie (cakemix), melk, yoghurt, eieren, Laigsingh Amandel Essence (aroma) en Laigsingh Vanille Essence (aroma) in één keer toe. Mix het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

3. Oven:

STAP 3: Giet het beslag in de cakevorm, strijk het glad en bak de cake in de oven gaar en goudbruin. Haal de cakevorm uit de oven, plaats op een rooster, leg er een schone en droge theedoek overheen en laat het 10 minuten afkoelen. Haal de Eksi Koekoe daarna uit de cakevorm, bakpapier verwijderen en laat het afgedekt met aluminiumfolie 1 uur afkoelen.

4. Baktijd en Oventemperatuur:

  • Heteluchtoven: 35-65 minuten op 150 °C
  • Elektrisch: 45-65 minuten op 150 °C
  • Gasoven: 45-65 minuten op stand 2-3

LET OP: De baktijd en oventemperatuur variëren per warmtebron; raadpleeg voor de juiste baktijd en oventemperatuur de handleiding van je warmtebron.

5. Botercrème:

Klop de zachte boter op de laagste stand in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de Mix voor luchtige Botercrème en de melk toe en mix het ½ minuut op de laagste stand. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden. Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. TIP: Voor het zelf maken van botercrème, volg Recept Botercrème Trafasie

6. Keukengerei:

  • Cakevorm 24 cm (aluminium, metaal of keramisch)
  • Mixer met gardes
  • Bakpapier
Ingrediënten
- 1. Eksi Koekoe: - 200 gr roomboter (ongezouten) - 1 pak (400 gr) Faja Lobi Eksi Koekoe Trafasie (cakemix) - 75 ml melk - 1½ el Griekse yoghurt - 5 eieren (M) - 2 tl Laigsingh Amandel Essence  - 2 tl Laigsingh Vanille Essence  - 2. Botercrème: - 100 gr zachte boter - 1 zak (105 gr) Mix voor luchtige Botercrème (Supermarkt) - 125 ml melk - 1 bakje (100 gr) bigarreaux (supermarkt)
FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie