Andijviestamppot met gehaktbal op romige masala saus

Home Recepten
Andijviestamppot met gehaktbal op romige masala saus
Afbeelding van Andijviestamppot met gehaktbal op romige masala saus

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

Meng sjalotje, paneermeel en het ei met het gehakt; kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten geheel zijn gemengd. Verdeel het gehaktmengsel in 20 porties en draai er met vochtige handen gehaktballen van.
Verhit de boter in een braadpan en braad de gehaktballen, onder af en toe voorzichtig omkeren, op hoog vuur mooi egaal bruin.

2. Gehaktballen Dési Masala:

4 eetlepels olie verhitten en de ui daarin fruiten; 1 pot (360 ml) Roti Dési Masala (woksaus), 1 kopje (150ml) water en paprika (in reepjes) hieraan toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 8 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.

3. Andijviestamppot:

Aardappelen schillen, in 4 delen verdelen en in ruim water 15 minuten koken, de laatste 4 minuten de andijvie toevoegen en meekoken; giet daarna het water af, bewaar een deel van het kookvocht. Stamp de aardappelen en de andijvie door elkaar met een pureestamper tot een grove stamppot; maak de stamppot smeuïg door een deel van het kookvocht samen met de melk toe te voegen. Eventueel peper en zout naar smaak toevoegen.

Serveertip: De andijviestamppot serveren met de gehaktballen Dési Masala; schenk de saus over de gehaktballen.

Variatietip: Varieer de Roti Dési Masala (woksaus) eens met de volgende woksauzen en marinade: 1. Roti Masala Trafasie 2. Roti Redie Masala 3. Roti Madam Jeanette 4. Chicken Masala Trafasie 5. Kip Masala Trafasie (marinade). Varieer het gehakt met vegaballetjes of kipgehakt en de andijvie met Sandhia's amsoi.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Angeliena 12 maart 2023
5/5
Op deze website kom je combinaties tegen waarvan je denkt hoe bedenken jullie het, totdat je het gaat maken. Een voorbeeld hiervan is: Tagliatelle met Gehaktbal Trafasie. Echt waar, je denkt huh? Maar wat een enorm lekkere smaakexplosie van jewelste is dit. We gaan aankomende week het Roti Puntjes recept maken 😃 ...
Sjors Makan 17 augustus 2022
5/5
The best of the best jullie kookboek binnen gekregen, met al die geweldige recepten. Vanavond broodje gehaktbal trafasie eten, al vaker gemaakt maar blijft zo heerlijk 😎
Janaya 28 juli 2022
5/5
De beste bal recept is met trafasie erin!!! Ik praat over het recept: Boordje gehaktbal trafasie 😋
Allanah 3 mei 2022
5/5
Gehaktbal Trafasie oi oi oi te smaakvol ❤️
Yana 15 april 2022
5/5
De surinaamse gehaktbal trafasie is iets van een nieuwe dimensie. In de Hollandse eetcultuur hoort een bal per week, nu we deze geproefd hebben maken we iedereen er gek mee 😎
Wim & miransa 7 januari 2022
5/5
Broodje Gehaktbal word je gewoon mee geboren in Nederland. Maar Broodje Gehaktbal Trafasie, WAT-EEN-SMAAK-SENSATIE!!! Maak elk weekend een paar ballen, voor de hele week voor mijn man en ik zelf lekker met pinda sambel en mayo voor het werk opwarmen echt mensen een aanrader van jewelste. 😍😋 ...
Dennis 17 juni 2021
5/5
Hierbij een review over jullie recept🤠: Broodje Gehaktbal Trafasie. Nondeju wat is deze gehaktbal sappig en smaakvol en anders als wat wij in de nederlandse variant gewend zijn, maar toch zo bekend. Een echte aanrader, en makkelijk gemaakt op een broodje. ...
Wil 21 mei 2021
5/5
Hutspot met gehaktbal op z'n trafasie mjam mjam mjammm
Emma 1 maart 2021
5/5
Broodje Gehaktbal Trafasie: Krijgt van de hele fam een dikke 10!
Lysan 13 oktober 2020
5/5
Gehaktbal Trafasie recept is ons super bevallen. We gaan meer producten proberen!
Corina 18 november 2024
5/5
Gek op de roll-up rotichoti smash en de noodles 😋
Melissa 15 november 2024
5/5
Helemaal gek op Faja! ❤️
Rilana 12 november 2024
5/5
zo intens gek op jullie merk 😋🤗🤗
Ilse Reijmers 11 november 2024
5/5
Shanghai Noodles en Noodles Tonight! mijn absolute favoriete noodles recepten!! Al zeker 5 dozen met de familie op in 3 weken. LOVE IT ❤️ Vanavond staat de roti masala traybake op het me nu, inmiddels onze vaste prikkie van ons prakkie op de maandag 😋 ...
Knoopie 5 november 2024
5/5
Goeiemorgen! Top merkie. Maken al enkele maanden lekkere dingen. Snel jullie platbrood en noodles uitproberen, las er veel positiefs over op social 😎
Roos 23 oktober 2024
5/5
De Chicken Trafasie (instant noodles) mogen proeven. Wat een uitvinding! Wat een innovatie! Mega fan! Laat maar snel overal opnemen. 😋❤️ Kan niet wachten op jullie nieuwe Platbrood Tr afasie. ...
Roshni 21 oktober 2024
5/5
Verkrijgbaar bij onze AH XL! Kan alle kanten op met 1 potje. Magisch 🏆
Roland 14 oktober 2024
5/5
Top website gewoon! Heb gestemd op jullie beste website en beste product nominering.
P.L. 3 september 2024
5/5
Wij zijn hier thuis op gestoomde recepten en zien er heel veel lekkere van bij jullie. Zoals de 'Roti met gestoomde ovendrums' hmmm
Esmee Toon 2 september 2024
5/5
Lekkere loaded frietjes op zo'n faja lobi! 😍😋
Carla Wentzel -Rossen 1 september 2024
5/5
Jullie recepten en eten is in een woord geweldig ,wij eten zeker twee a drie keer in de week een recept van jullie Zou alleen graag willen weten hoe ik aan de boeken kan komen wil ze graag kopen maar op de site gaat het niet Nogmaals bedankt voor de heerlijke recepten ...
Renata Simons 30 augustus 2024
5/5
Voedzaam, rijk aan groentes, diverse recepten, van vega tot elke vis/vlees soorten en voor elke menu gang wat wils! En als kroon op de taart ook een dik kookboek die mij weer verrast met een QR code naar een kookvideo. Dit merk doet alles om je te helpen een maaltijd te maken ...
Anne 22 augustus 2024
5/5
Dik tevreden! Stabiele kwaliteit en diversiteit aan recepten. Heel het gezin vraagt wekelijks welk recept van Faja Lobi deze week op het menu staat! ❤️❤️❤️
Inneke Fabia 29 juli 2024
5/5
De meest lekkere versies op de website van roti nasi en bami. Maar ook leuke culinaire uitstapjes! Deze website leert me beter te worden culinair dankzij de stap-voor-stap vorm recepten met kookvideo's. Groetjes van Inneke Fabia ...
Rowan 22 juli 2024
5/5
Ik vind dit merk echt geweldig. Zo ontzettend veel verschillende smaken, die jullie op zoveel verschillende manieren presenteren. Ook al zijn er 1001 smaken bij je gasten, je kan met Faja Lo bi voor ieder persoon een geweldig recept vinden ❤️ ...
Koosje 17 juni 2024
5/5
Heerlijk om een beetje te scrollen op deze website, kook recepten opslaan, die gaan dan in het mijn kookboek en via daar kan ik mijn week planning rondmaken. Goed over alles nagedacht! 😎
Plas 31 mei 2024
5/5
Deze heerlijke eiersalade op roti is een smaak van jewelste! Aanrader deze website met duidelijke kookvideo's en stap-vorm recepten 😍
Roberto 30 mei 2024
5/5
Wauw, top service! Fijne producten
Renolde 28 mei 2024
5/5
Het blijft een cadeau op het schap met die heerlijke tropische huisstijl. Mooie producten met een mooi verhaal ❤️
Renata 22 mei 2024
5/5
HEERLIJK! En zeer uitgebreid te koop bij onze AH XL in Arnhem! Toppers!!!😋

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Andijviestamppot met gehaktbal op romige masala saus

1. Voorbereiding:

Meng sjalotje, paneermeel en het ei met het gehakt; kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten geheel zijn gemengd. Verdeel het gehaktmengsel in 20 porties en draai er met vochtige handen gehaktballen van.
Verhit de boter in een braadpan en braad de gehaktballen, onder af en toe voorzichtig omkeren, op hoog vuur mooi egaal bruin.

2. Gehaktballen Dési Masala:

4 eetlepels olie verhitten en de ui daarin fruiten; 1 pot (360 ml) Roti Dési Masala (woksaus), 1 kopje (150ml) water en paprika (in reepjes) hieraan toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 8 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.

3. Andijviestamppot:

Aardappelen schillen, in 4 delen verdelen en in ruim water 15 minuten koken, de laatste 4 minuten de andijvie toevoegen en meekoken; giet daarna het water af, bewaar een deel van het kookvocht. Stamp de aardappelen en de andijvie door elkaar met een pureestamper tot een grove stamppot; maak de stamppot smeuïg door een deel van het kookvocht samen met de melk toe te voegen. Eventueel peper en zout naar smaak toevoegen.

Ingrediënten
- A. Voor Andijviestamppot: - 1 pak (500 gram) panklare andijvie - 2 x 700 g aardappels (kruimige) - 150 ml halfvolle melk - B. Voor de Gehaktballen: - 1 pot (360ml) Faja Lobi Roti Dési Masala (vers bereide woksaus) Let op: Alleen bij de toko verkrijgbaar! - 1 grote paprika, zonnebloemolie, 1 ui - 1 ei - 100 gram paneemeel - 1 sjalotje (gesnipperd) - 4 eetlepels boter - 300 gram gehakt half-om-half
FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
In meer dan 2500 winkels te koop!
Ga naar mijn laatste sessie