Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Piment heel fijn stampen.
6 eetlepels olie verhitten. daarna 5 eetlepels Moksie Masoesa Alesie Trafasie (roerbakmix), bosuitjes en paprika (in stukjes) hierin 5 minuten roerbakken. Vervolgens de gekookte rijst hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur tot een mooie egale gele rijst opbakken.
3. Jerk Chicken:Meng de gember, rum, piment en mandarijn met de Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade) en marineer de kippenbouten hiermee 1 uur of marineer het een nacht tevoren.
Verdeel de gemarineerde kippenbouten over de ovenschaal, schenk 2 eetlepels van de marinade erover en bak, rooster of grill het in de oven of barbecue op 175-200 graden in circa 15 minuten gaar; de rest van de marinade apart zetten.
Verwarm de overgebleven marinade in 3 minuten in een pan met 2 klontjes boter tot een gladde saus.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/