Nasi Moksie Speciaal (nasi met geroosterde kippenbouten)
Techniek: Wokken, Bakken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 1. Voorbereiding:
- 400 gr Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)
- 2. Moksie Speciaal (speciaal geroosterde kip):
- 1 tl gemberpoeder
- 1 mandarijn
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade)
- 4 grote kippenbouten (gehalveerd)
- 3. Nasi Trafasie:
- zonnebloemolie
- 3 eieren
- 4 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 1 tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie)
- 100 gr julienne wortel
- 100 gr prei
- Faja Lobi Zuurgoed Trafasie
Bereidingswijze
1.Voorbereiding:
- STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
2. Moksie Speciaal (speciaal geroosterde kip):
- STAP 2: Gember en mandarijn (uitgeperst) aan 1 pot (360ml) Moksie Speciaal Trafasie (marinade) toevoegen en goed mengen.
- STAP 3: Marineer de kippenbouten hiermee 2-3 uur of marineer het een nacht van tevoren.
- STAP 4: Leg het gemarineerd vlees op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade na het marineren erover.
- STAP 5: Rooster het vlees 15 minuten op de barbecue, hetelucht- of in de elektrische oven op 200 graden gaar.
3. Nasi Trafasie:
- STAP 6: 2 eetlepels olie verhitten, eieren hierin enkele minuten roerbakken en afscheppen.
- STAP 7: 6 eetlepels olie verhitten, hieraan toevoegen Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), Trassie Trafasie, julienne wortel en prei (gesneden) en 3 minuten roerbakken.
- STAP 8: De gekookte rijst toevoegen en, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.
- STAP 9: De laatste minuut de eieren toevoegen en omscheppen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/