RotiChoti honey chicken
Techniek: Oven, Bakken, airfryer
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1 el Faja Lobi Nasi Trafasie
- 500 gr kipfilet (in 4 plakjes)
- 100 gr bloem
- 2 tl zwarte peper
- 2 tl uienpoeder
- ½ tl zout
- 2 eieren
- Saitaku Panko Broodkruimels (Japans)
- Zonnebloemolie
-
1 pak
Sandhia's Roti
of
Sandhia’s Roti Mini
of
Roti Choti
- 150 ml Thaise sweet chili sauce
- 3 el honing
- ijsbergsla
- Rode uien
Bereidingswijze
- STAP 1: Voeg Nasi Trafasie aan de kipfilet toe, omscheppen en 5 minuten marineren. Meng de bloem, zwarte peper, uienpoeder en zout tot een egale bloemmengsel. Eieren klutsen. Dep de kip in het bloemmengsel, daarna in de geklutste eieren en in de Panko broodkruimels.
- STAP 2: Verhit ruim zonnebloemolie in een pan op 180 graden. Bak de kip hierin aan weerszijden mooi goudbruin of bak in de oven of airfryer.
- STAP 3: Warm RotiChoti op volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Doe de Thaise sweet chili sauce en de honing in een pan en warm het onder voortdurend roeren 1 minuut op; dep de crispy chicken in de saus.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/