Sandhia’s Roti Tasjes
Techniek: Wokken, Oven
Aantal personen: 8 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 4 el zonnebloemolie
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 300 gr kipgehakt
- 3 el Faja Lobi Javaanse Marinade Trafasie
- 1 tl Trassie Trafasie
- 2 tl tomatenpuree
- ½ tl pimentpoeder
- 2 el Faja Lobi Ketjap Trafasie (Faja Lobi Gekruide Ketjap)
- 1 zak (400 gr) groentenmix
- ½ Madam Jeanette peper
- 1 blik (150 gr) crispy maïs
- 1 blik (400 gr) kidneybonen
- 3 el bloem
- 60 ml water
-
2 pakken
Sandhia's Roti
of
Sandhia’s Roti Mini
of
Roti Choti
- Handvol sesamzaad (zwarte en witte)
Bereidingswijze
- STAP 1: Olie verhitten, fruit de ui (fijn gesneden) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin. Voeg het gehakt hieraan toe, omscheppen en in enkele minuten rul en bruin bakken. Javaanse Marinade Trafasie, Trassie Trafasie, tomatenpuree, pimentpoeder en Ketjap Trafasie (Gekruide Ketjap) toevoegen en omscheppen.
- STAP 2: Groentenmix, Madam Jeanette peper, mais (uitgelekt) en kidneybonen (uitgelekt) erbij doen, omscheppen en 5 minuten, met deksel op de pan, bakken.
- STAP 3: Bloem mengen met het water. Sandhia’s Roti opwarmen (volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking) en daarna door het midden snijden, omvouwen tot hoorntjes en plak de rand aan de zijkant met de bloem dicht. Maak hiervan mooie tasjes door de hoorntjes te vullen met het gehakt en de bovenste rand dicht te plakken met de bloem.
- STAP 4: Bestrijk de tasjes op een bakplaat lichtelijk met olie en bestrooi ze met de sesamzaad. Bak ze circa 10 minuten in de oven op 200 graden krokant.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/