Nasi Trafasie Speciaal
Techniek: Roosteren, Bakken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1. Nasi Trafasie:
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)
- zonnebloemolie
- 3 eieren
- 4 el Faja Lobi Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix)
- ½ tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie)
- 100 gr julienne wortel
- 1 stengel prei
- Faja Lobi Zuurgoed Trafasie
- 2. Moksie Speciaal:
- 1 tl gember (gemalen)
- 1 el rum
- 2 tl piment (gemalen)
- 1 mandarijn
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade)
- 5 grote kipkarbonade
Bereidingswijze
1. Voorbereiding:
- STAP 1: Meng de gember, rum, piment en mandarijn (uitgeperst) met de Moksie Speciaal Trafasie (marinade) en marineer de kipkarbonade hiermee 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren.
- STAP 2: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
2. Nasi Trafasie:
- STAP 3: 2 eetlepels olie verhitten, de eieren hierin enkele minuten roerbakken en daarna afscheppen.
- STAP 4: 6 eetlepels olie verhitten, hieraan toevoegen Nasi Trafasie Speciaal (roerbakmix), Trassie Trafasie, julienne wortel en prei (gesneden) en het geheel 3 minuten roerbakken.
- STAP 5: De gekookte rijst toevoegen en, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.
- STAP 6: De laatste minuut de eieren toevoegen en omscheppen.
3. Moksie Speciaal:
- STAP 7: Verdeel het gemarineerd vlees over de ovenschaal, schenk de overgebleven marinade erover en rooster het in de oven op 175-200 graden in circa 15 minuten gaar.
- STAP 8: Snijd de kipkarbonade in plakjes.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/