RotiChoti Bites
Techniek: Bakken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
- 4 el zonnebloemolie
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 300 gr scharrel kipgehakt
- 2 el Faja Lobi Bami Trafasie
- 1 tl Trassie Trafasie
- 2 tl tomatenketchup
- ½ tl zwarte peper
- 1 el Faja Lobi Ketjap Trafasie (Faja Lobi Gekruide Ketjap)
- 1 zak (400 gr) groentemix
- Plakje Madam Jeanette peper
- 100 gr aardappelsticks
-
1 pak
Sandhia's Roti
of
Sandhia’s Roti Mini
of
Roti Choti
- 250 gr cherrytomaten
- Madam Jeanette Honing-Mayo Saus
- Eventueel Madam Jeanette Avocado Dip
Bereidingswijze
- STAP 1: Olie verhitten, fruit de ui (fijn gesneden) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin. Voeg het gehakt hieraan toe, omscheppen en in enkele minuten rul en bruin bakken.
- STAP 2: Bami Trafasie, Trassie Trafasie, tomatenketchup, zwarte peper, Ketjap Trafasie, groentemix, Madam Jeanette peper en aardappelsticks toevoegen, omscheppen en 5 minuten, met deksel op de pan, bakken. Tussentijds omscheppen.
- STAP 3: Besmeer elke RotiChoti aan beide zijden lichtelijk met olie en stapel ze daarna op elkaar. Snijd ze in stukken (zoals aangegeven in de kookvideo) en verdeel ze op een bakplaat. Bak ze ca. 5 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven tot ze crispy zijn.
- STAP 4: Verdeel de crispy RotiChoti op een schaal, het gehakt en de cherrytomaten in het midden, schenk Madam Jeanette Honing-Mayo Saus erover. Eventueel met de Madam Jeanette Avocado Dip.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/