Saté Twister Trafasie
Techniek: Grillen
Aantal personen: 6 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
- 2 el Faja Lobi Javaanse Marinade Trafasie
- 2 el Ketjap Trafasie (Faja Lobi Gekruide Ketjap)
- 1 kg kipfilet
- Satéstokjes
- 1 el zonnebloemolie
- Boter
- 2 pakken bladerdeeg (34x26 cm met bakpapier) op rol (koeling)
- 1 ei
- Faja Lobi Satésaus Trafasie
- Madam Jeanette Honing-Mayo Saus
Bereidingswijze
- STAP 1: Voeg Javaanse Marinade Trafasie en Ketjap Trafasie aan kipfilet (in blokjes) toe, goed mengen en 15 minuten marineren. Rijg het vlees aan de satéstokjes.
- STAP 2: Bestrijk de grillpan met de olie, grill of barbecue de saté 10-15 minuten op matig vuur; tussentijds enkele keren omdraaien.
- STAP 3: Bestrijk de saté halverwege lichtelijk met boter, nog even grillen tot het vlees gaar is.
- STAP 4: Het bladerdeeg (met bakpapier) uitrollen, in lengte uitsnijden (breedte 4 cm), rol elk saté hiermee om; herhaal dit met de overige satés. Besmeer met een geklutst ei.
- STAP 5: De opgerolde saté in een voorverwarmde oven, 15 minuten op 200 graden goudbruin bakken.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/