Roti met gestoomde ovendrumsticks
Techniek: Stomen
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1 pot (360 ml) Faja Lobi Roti Masala Speciaal
- 2 tl Trassie Trafasie
- 3 el zonnebloemolie
- 4 stuks drumsticks of kippendijenfilet
- 250 gr aardappels (voorgekookte)
- 250 gr zoete aardappels (voorgekookte)
- 200 gr sperziebonen
- 150 gr wortels
- Komijnzaad (heel, geroosterd)
- Aluminiumfolie
- 1 pak Faja Lobi Sandhia's Roti
Bereidingswijze
- STAP 1: Eén pot (360 ml) Roti Masala Speciaal (woksaus) mengen met Trassie Trafasie en de olie. Drumsticks, aardappels, zoete aardappels, sperziebonen (in stukjes gesneden) en wortels in een kom doen; mengsel van Roti Masala Speciaal hieraan toevoegen, omscheppen en 5 minuten laten intrekken.
- STAP 2: Bestrijk een velletje aluminiumfolie in het midden met olie, verdeel 2 ruime opscheplepels aardappels, zoete aardappels, sperziebonen en wortels erover, leg 1 drumstick er bovenop en bestrooi met geroosterd komijnzaad. Vouw het aluminiumfolie en rol de uiteinden dicht tot een mooi pakketje; plaats het in een ovenschaal. Herhaal dit met de overige 3 drumsticks.
- STAP 3: Stoom de kip in de voorverwarmde oven circa 30 minuten op 200 graden of op de BBQ tot het gaar is.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/