Nasi Goreng Tropical
Techniek: Bakken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 400 gr Basmati rijst
- 1 verse ananas (rijpe)
- zonnebloemolie
- 3 eieren
- 1 ui
- 300 gr kipfilet
- 300 gr groentemix (naar voorkeur)
- 4 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 2 tl Trassie Trafasie
- 2 el Faja Lobi Ketjap Trafasie (Gekruide Ketjap)
Bereidingswijze
- STAP 1: Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Ananas in blokjes snijden en grillen in een koeken- of grillpan.
- STAP 2: 1 eetlepel zonnebloemolie verhitten, eieren toevoegen, enkele minuten roerbakken tot ze gaar zijn en daarna afscheppen.
- STAP 3: 4 eetlepels zonnebloemolie verhitten en ui daarin lichtbruin fruiten; kipfilet (in blokjes) toevoegen en gaarbakken. Groentemix, Nasi Trafasie (roerbakmix), Trassie Trafasie en Ketjap Trafasie toevoegen en enkele minuten roerbakken.
- STAP 4: De gekookte Basmati rijst toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken; de laatste minuut eieren en ananas toevoegen en omscheppen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/