Traybake Trafasie
Techniek: Oven
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 2 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 2 tl Trassie Trafasie
- 2 el tomatenketchup
- 4 el olijfolie extra
- 400 gr kippendijenfilet
- 1 kg kruimige roodschillige aardappelen (voorgekookte)
- 1 courgette
- 2 rode paprika’s
- 2 uien
- 3 el Faja Lobi Madam Jeanette Sambal
- 2 teentjes knoflook
- 3 el Griekse yoghurt
Bereidingswijze
- STAP 1: Meng Bami Trafasie (roerbakmix), Trassie Trafasie, tomatenketchup en olijfolie tot een marinade. Voeg 1½ eetlepel van de marinade aan de kip (in 4 plakken) toe, omscheppen en 5 minuten marineren.
- STAP 2: Verdeel de aardappelen (in partjes), courgette (in stukken), paprika’s en uien (in parten) over de met bakpapier beklede bakplaat; schenk de overgebleven marinade erover en goed mengen. Tenslotte de gemarineerde kip erover verdelen.
- STAP 3: Bak de traybake 25-30 minuten in de oven op 200 graden tot de kip gaar is en de aardappel (in partjes) goudgeel en knapperig.
- STAP 4: Madam Jeanette Sambal, knoflook (geperst) en yoghurt met elkaar mengen tot Madam Jeanette Knoflook Saus.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/