Loaded fries met crispy kip (luxe frites met kip en topping)
Techniek: Bakken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 1. Crispy Kip:
- 1 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 500 gr kippenborstfilet
- 100 gr bloem
- 2 tl zwarte peper
- 2 tl uienpoeder
- ½ tl zout
- 2 eieren
- Saitaku Panko Broodkruimels (Japans)
- 2. Frites:
- 700 gr Aviko Frites (diepvries)
- Rauwkorst
Bereidingswijze
- 1. Crispy Kip:
- STAP 1: Voeg Nasi Trafasie aan de kippenborstfilet (in 4 plakken) toe, omscheppen en 5 minuten marineren.
- STAP 2: Meng de bloem, zwarte peper, uienpoeder en zout tot een egale bloemmengsel. Eieren klutsen.
- STAP 3: Dep de kip in het bloemmengsel, daarna in de geklutste eieren en tenslotte in de Panko broodkruimels.
- STAP 4: Verhit ruim zonnebloemolie in een pan op 180 graden. Bak de kip aan weerszijden mooi goudbruin en crispy. Snijd het vlees in reepjes.
- 2. Frites:
- STAP 5: Bak of frituur de frites volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Madam Jeanette Honing-Mayo Saus bereiden.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/