Fa Chong met Sandhia's nasi
Techniek: Roosteren, Bakken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1. Fa Chong:
- 2 el rum of cognac
- 1 pot (360 ml) Faja Lobi Fa Chong Trafasie (vers bereide marinade)
- 300 gram kippendijenfilet
- 300 gram varkensvlees
- 4 kipsaucijzen (= 300 gram ongekruide kippenworst)
- boter
- 2. Sandhia's Nasi:
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)
- zonnebloemolie
- 4 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- ½ tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie)
- 75 gram julienne wortel
- 1 stengel prei
Bereidingswijze
1. Voorbereiding:
- STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
- STAP 2: Voeg de rum of cognac aan de Fa Chong Trafasie (marinade) toe, goed mengen; marineer hiermee de kippendijenfilet, varkensvlees en kipsaucijzen 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren.
2. Fa Chong:
- STAP 3: Leg de gemarineerde kippendijenfilet, varkensvlees en kipsaucijzen op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade na het marineren en enkele klontjes boter erover; rooster ze 15-20 minuten in de oven op 200 graden gaar. De gemarineerde en geroosterde kipsaucijzen (worst) wordt Fa Chong genoemd.
- STAP 4: Snijd het vlees in reepjes. De overgebleven marinade na het roosteren wordt als saus bij het serveren gebruikt.
2. Sandhia's Nasi:
- STAP 5: 6 eetlepels olie verhitten, hieraan toevoegen Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), Trassie Trafasie, julienne wortel en prei (in dunne plakjes gesneden) en het geheel 3 minuten roerbakken.
- STAP 6: De gekookte Basmati rijst hieraan toevoegen, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/