Dumplings Trafasie (dumplings met gyoza vellen)
Techniek: Stomen
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1. Vulling:
- 2 el zonnebloemolie
- 1 sjalot
- 4 teentjes knoflook
- 300 gr kip- of vega gehakt
- 1 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- ½ tl Trassie Trafasie of Vega Trassie Trafasie
- 1 tl gember (gemalen)
- 75 gr julienne wortel (fijngesneden)
- 1 stengel bosui (fijngesneden)
- plakje Madam Jeanette peper
- 20 Gyoza vellen
- 2. Dumpling Saus:
- 3 el Faja Lobi Gekruide Ketjap (Albert Heijn online)
- 2 el rijstazijn
- 2 el Sweet Chili Saus
Bereidingswijze
- 1. Vulling:
- STAP 1: Olie verhitten, fruit de sjalot (fijn gesneden) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin. Voeg het kip- of vega gehakt hieraan toe, omscheppen en in enkele minuten rul en bruin bakken. Bami Trafasie, Trassie Trafasie, gember, wortel, bosui en plakje Madam Jeanette peper toevoegen, omscheppen en 1-2 minuten verder bakken. Laat de vulling goed afkoelen.
- 2. Gyoza vellen:
- STAP 2: Maak de randen van een gyozavel rondom nat met een beetje water; doe een eetlepel van de vulling in het midden ervan en velletje voor velletje omvouwen en aandrukken. Herhaal dit met de resterende vellen.
- 3. Dumplings:
- STAP 3: Bestrijk de bodem van een pan met een scheutje olie, verdeel de gevulde gyoza vellen hierin in een ronde vorm en bak ze 2 minuten even aan. Schenk 50 ml water in de pan en stoom ze, met deksel op de pan, circa 6 minuten op matig vuur. Haal daarna de deksel van de pan, stoom nog enkele minuten tot het water is verdampt en de onderkant van de dumplings mooi bruin is geworden.
- 4. Dumpling Saus:
- STAP 4: Meng alle ingrediënten tot een gladde saus.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/