Surinaamse pastei met gehakt (pastei next level)
Techniek: Oven
Aantal personen: 10 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 4 el zonnebloemolie
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 300 gr kip- of vega gehakt of vega gehakt
- 3 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 1 tl Trassie Trafasie of Vega Trassie Trafasie
- 2 tl tomatenpuree
- ½ tl pimentpoeder
- 3 tl Faja Lobi Gekruide Ketjap
- 1 zak (400 gr) groentenmix
- ½ Madam Jeanette peper
- 1 blik (150 gr) crispy maïs
- 1 blik (400 gr) kidneybonen
- 2 pakjes (á 450 gram) bladerdeeg (roomboter, diepvries)
- 1 ei
Bereidingswijze
- STAP 1: Olie verhitten, fruit de ui (fijn gesneden) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin. Voeg het gehakt hieraan toe, omscheppen en in enkele minuten rul en bruin bakken. Bami Trafasie, Trassie Trafasie, tomatenpuree, pimentpoeder en Faja Lobi Gekruide Ketjap toevoegen en omscheppen.
- STAP 2: Groentenmix, Madam Jeanette peper, mais (uitgelekt) en kidneybonen (uitgelekt) erbij doen, omscheppen en 5 minuten, met deksel op de pan, bakken. Een kwartier laten afkoelen.
- STAP 3: 1½ eetlepels vulling in het midden van elk bladerdeeg doen, half omvouwen, randen platdrukken en om en om dichtvouwen of platdrukken met een vork. Kluts het ei en bestrijk de pastei ermee.
- STAP 4: De pastei in een voorverwarmde oven 25 minuten op 200 graden goudbruin bakken.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/