Roti Ketjap Kip (roti met licht gepaneerde kipfilet gebakken in ketjap-honing)
Techniek: Bakken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 4 stuks kipfilet
- 100 gr bloem
- ½ tl zout
- 2 tl pimentpoeder
- 3 el boter
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 2 plakjes Madam Jeanette peper
- 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 2½ el honing
- 75 ml water
-
1 pak
Sandhia's Roti
of
Sandhia’s Roti Mini
of
Roti Choti
Bereidingswijze
- STAP 1: Snijd de kipfilet (4 stuks) gerasterd (3/4 diep, zoals aangegeven in de kookvideo). Meng de bloem, zout en piment met elkaar tot een egale bloemmengsel. Dep de kip rondom in het bloemmengsel.
- STAP 2: Verhit de boter in een braadpan, bak de kip hierin aan weerszijden goudbruin.
- STAP 3: Voeg de ui, knoflook en Madam Jeanette peper (fijn gehakt) hieraan toe, enkele minuten meebakken en het vlees daarna omdraaien. Nasi Trafasie (roerbakmix) en honing toevoegen en het kruidenmengsel over het vlees verdelen. Het water erover schenken en vlees, met deksel op de pan, 8 minuten op matig vuur gaar laten sudderen, tussentijds omdraaien.
- STAP 4: Sandhia’s Roti opwarmen volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/