Roti Oosterse Kip
Techniek: Oven
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 3 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 2 tl geraspte gember
- 4 teentjes knoflook (geperst)
- 4 el Mirin (Japanse rijstwijn)
- 4 el honing
- 5 el water
- 8 stuks (circa 750 gr) kippendijenfilet
- 2 tl sesamzaad
- 2 takjes selderij of bosui
-
1 pak
Sandhia's Roti
of
Sandhia’s Roti Mini
of
Roti Choti
- komkommer
- tomaat
Bereidingswijze
- STAP 1: Meng alle ingrediënten in een steelpan. Breng het daarna onder voortdurend roeren 2 minuten aan de kook tot een egale saus. De saus over de kippendijenfilet (in reepjes) schenken, omscheppen en 20 minuten laten intrekken.
- STAP 2: Verdeel het vlees in een ovenschaal en bak het circa 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden gaar.
- STAP 3: Uit de oven halen en bestrooien met sesamzaad en selderij (fijn gesneden).
- STAP 4: Sandhia's Roti opwarmen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/