Foe Yong Hai Trafasie
Techniek: Wokken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 1. Rijst:
- 400 gr Pandan rijst
- 2. Eieren:
- 1 el maïzena
- 1½ eetlepel water
- 5 eieren
- 2 el zonnebloemolie
- 3. Foe Yong Hai Trafasie:
- 4 el zonnebloemolie
- 2 sjalotjes of ½ ui
- 300 gram kipfilet
- ½ winterwortel
- 125 gr champignon
- 1 rode paprika (kleine)
- 360 ml Faja Lobi Chicken Paramaribo Trafasie (vers bereide woksaus)
- 1 tl Trassie Trafasie of Vega Trassie Trafasie
- 2 tl tomatenpuree
- 75 ml water
- 4 stuks bosui
Bereidingswijze
- 1. Voorbereiding:
- STAP 1: Pandan rijst volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
- 2. Eieren:
- STAP 2: Meng de maïzena met het water en kluts de eieren hierin.
- STAP 3: Olie verhitten, de geklutste eieren hieraan toevoegen en 3 minuten gaar laten stollen; halverwege omdraaien. Het gestolde ei met een lepel in 8 grove stukken breken en afscheppen.
- 3. Foe Yong Hai Trafasie:
- STAP 4: Olie verhitten, sjalotjes (fijngesneden) hierin lichtbruin fruiten. Kipfilet (in reepjes gesneden) erbij doen en bakken tot het vlees gaar is.
STAP 5: Winterwortel (in schijfjes), champignons (in plakjes), paprika (in dunne reepjes), Chicken Paramaribo Trafasie (woksaus), Trassie Trafasie, tomatenpuree, het water toevoegen, omscheppen en 15 minuten op matig vuur, met deksel op de pan, laten sudderen. De laatste 5 minuten de eieren en de bosui (schuin gesneden) toevoegen, omscheppen en even verder laten sudderen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/