Surinaamse ovenpastei
Techniek: Oven
Aantal personen: 6 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 5 eieren
- 750 gr kipfilet (gepluisd of in stukjes)
- 6 el zonnebloemolie
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 plakjes Madam Jeanette peper
- 3 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 3tl Trassie Trafasie of Vega Trassie Trafasie
- 2 el Faja Lobi Gekruide Ketjap
- 1 tl spicepowder (Chinese vijfkruidenpoeder)
- 1 el tomatenpuree
- 1 pot (680 gr) doperwten-wortel mix (uitgelekt)
- 4 aardappels (middelgrote)
- 1 pak bladerdeeg (van roomboter)
- bakpapier
- 1 ei
- Faja Saus
Bereidingswijze
- 1. Vulling:
- STAP 1: Eieren hard koken en in plakjes snijden. Kipfilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen. Aardappels in blokjes snijden en beetgaar koken.
- STAP 2: Olie verhitten, ui (gesnipperd), knoflook (uitgeperst) en Madam Jeanette peper lichtbruin fruiten.
- STAP 3: Kip, Nasi Trafasie (roerbakmix), Trassie Trafasie, Faja Lobi Gekruide Ketjap, spicepowder, tomatenpuree hieraan toevoegen omscheppen en enkele minuten opbakken. Doperwten-wortel mix, aardappels en de selderij erbij doen en 7 minuten roerbakken.
- 2. Bladerdeeg:
- STAP 4: Bladerdeeg met een deegroller uitrollen. Ovenschaal (30x25cm) afdekken met bakpapier, de bodem ervan met het uitgerolde bladerdeeg bedekken, trek het bladerdeeg omhoog tot ook de 4 zijwanden ervan zijn bekleed.
- 3. Ovenschaal:
- STAP 5: De vulling over het bladerdeeg scheppen, verdeel plakjes eieren er bovenop. De bovenkant van de ovenschaal met het uitgerolde bladerdeeg afdekken en alle randen draaiend dichtvouwen, prik een paar gaatjes op het deeg. Het ei loskloppen en hiermee de bovenkant van het deeg dubbel bestrijken.
- 4. Oven:
- STAP 6: Schuif de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde heteluchtoven en bak de pastei in circa 20 minuten op 200 graden goudbruin.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/