Roti met Javaanse ketjap kip
Techniek: Bakken
Aantal personen: 6 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
- zonnebloemolie
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 1 kg kipfilet
- Madam Jeanette peper
- 4 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 3 el Faja Lobi Pinda Sambel Trafasie
- 2 el tomatenpuree
- 1 tl Trassie Trafasie of Vega Trassie Trafasie
- 1 tl piment (gemalen)
-
1 pak
Sandhia's Roti
of
Sandhia’s Roti Mini
of
Roti Choti
- tomaat
- sla
Bereidingswijze
- STAP 1: 6 eetlepels olie verhitten, uien (in halve ringen) en knoflook (fijn geperst) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 2: Voeg kipfilet en Madam Jeanette peper hieraan toe, omscheppen, 5 minuten, met deksel op de pan, op matig vuur gaarbakken; af en toe omscheppen.
- STAP 3: Voeg Nasi Trafasie (roerbakmix), Pinda Sambel Trafasie, tomatenpuree, Trassie Trafasie en piment hieraan toe, omscheppen, en 15 minuten met deksel op de pan op matig vuur bakken; af en toe omscheppen.
- STAP 4: Sandhia's Roti of RotiChoti opwarmen volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de roti eenmaal vanaf de helft door het midden, hoornvormig oprollen (zoals aangegeven in de kookvideo), opvullen met sla, tomaat en Javaanse Ketjap Kip.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/