Roti Crispy Chicken
Techniek: Bakken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1. Crispy Chicken:
- 1 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 500 gr kipfilet
- 100 gr bloem
- 2 tl zwarte peper
- 2 tl uienpoeder
- ½ tl zout
- 2 eieren
- Saitaku Panko Broodkruimels (Japans)
- 2. Madam Jeanette Saus:
- 4 el Faja Lobi Madam Jeanette Sambal
- 3 el mayonaise
- 3. Roti Crispy Chicken:
- 1 pak Faja Lobi Sandhia's Roti
- Mini sla
- Tomaat
Bereidingswijze
- 1. Crispy Chicken:
- STAP 1: Voeg Nasi Trafasie aan de kipfilet (in 8 plakjes) toe, omscheppen en 5 minuten marineren.
- STAP 2: Meng de bloem, zwarte peper, uienpoeder en zout tot een egale bloemmengsel. Eieren klutsen.
- STAP 3: Dep de kip in het bloemmengsel, daarna in de geklutste eieren en tenslotte in de Panko broodkruimels.
- STAP 4: Verhit ruim zonnebloemolie in een pan op 180 graden. Bak de kipstukjes aan weerszijden mooi goudbruin en crispy.
- 2. Madam Jeanette Saus:
- STAP 5: Madam Jeanette Sambal en mayonaise met elkaar mengen.
- 3. Roti Crispy Chicken:
- STAP 6: Warm Sandhia’s Roti op volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de roti eenmaal vanaf de helft door het midden. Verdeel de crispy chicken, sla, tomaat en de Madam Jeanette saus in 4 gelijke delen erover; vouw het op en snijd de bovenste uiteinde iets af. Herhaal dit met de overige roti’s.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/