Surinaamse vispastei
Techniek: Oven
Aantal personen: 6 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- zonnebloemolie
- 1 ui
- 5 teentjes knoflook
- plakje Madam Jeanette peper
- 1 blik (á 480 gr) tonijn (stukken) in zonnebloemolie
- 1 el Faja Lobi Pinda Sambel Trafasie
- 3 tl Trassie Trafasie of Vega Trassie Trafasie
- 1 tl witte peper
- 2 tl kippenbouillon poeder
- 1 pot (á 680 gr) doperwten-wortelen
- 2 pakken (á 450 gram) Koopmans bladerdeeg (diepvries)
Bereidingswijze
- STAP 1: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd), knoflook (uitgeperst) en Madam Jeanette peper lichtbruin fruiten; tonijn (uitgelekt) toevoegen en enkele minuten opbakken.
- STAP 2: Pinda Sambel Trafasie, Trassie Trafasie, witte peper, kippenbouillon poeder en doperwten-wortelen (wortelen gehalveerd) hieraan toevoegen, omscheppen en 5 minuten opbakken tot een smaakvolle vulling. 15 minuten laten afkoelen.
- STAP 3: 2 eetlepels vulling op een bladerdeeg doen, de 4 hoekpunten naar elkaar toe trekken en dichtvouwen; plaats de pasteitjes op een bakplaat. Kluts een ei en bestrijk de pasteitjes ermee.
- STAP 4: De pastei 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden goudbruin bakken.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/