Vlees Loempia Trafasie
Techniek: Frituren
Aantal personen: 10 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1. Vulling:
- 600 gr kipfilet of kippendijenfilet
- zonnebloemolie
- 1 ui (grote)
- 5 teentjes knoflook
- plakje Madam Jeanette peper
- 500 gr Wok Chinese groentemix
- 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie
- 2 tl Trassie Trafasie of Vega Trassie Trafasie
- 1½ el tomatenpuree
- 1 tl bruine suiker
- 1 tl zwarte peper (gemalen)
- 1 pak (20 stuks) loempiavellen (diepvries, toko)
- 2. Bloemmengsel:
- 4 el bloem
- 50 ml water
Bereidingswijze
1. Vulling:
- STAP 1: Kipfilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen.
- STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, ui (in halve ringen), knoflook (fijn geperst) en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 3: Voeg gepluisde kipfilet en Wok Chinese groentemix (rode paprika, witte kool, prei, sperzieboon, taugé) hieraan toe en omscheppend 2 minuten op matig vuur opbakken.
- STAP 4: Voeg Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), Trassie Trafasie, tomatenpuree, bruine suiker en zwarte peper hieraan toe, omscheppen en 7 minuten met deksel op de pan op matig vuur opbakken; af en toe omscheppen.
2. Vlees Loempia Trafasie:
- STAP 5: Vlees laten afkoelen en een bloemmengsel maken door de bloem te mengen met het water. Leg op ieder loempiavel 1½ eetlepel van de vulling, oprollen tot de helft en de 2 uiteinden naar binnen vouwen; de overgebleven helft besmeren met het bloemmengsel en dichtrollen. Bak de loempia's in de friteuse of in steelpan in ruime hete olie enkele minuten goudbruin; daarna uitlekken op keukenpapier.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/