Ketjap Knoflook Garnalen (met Shanghai paksoi)
Techniek: Wokken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
- 2 tl maïzena
- 100 ml water
- 500 gram Shanghai paksoi
- zonnebloemolie
- 1 grote ui
- 4 teentjes knoflook
- plakje Madam Jeanette peper
- 400 gr garnalen (medium zonder staart)
- 1½ afgestreken eetlepel Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 1 tl pimentpoeder
- 1 tl Trassie Trafasie
- 1 volle eetlepel Faja Lobi Gekruide Ketjap
- 3 tl pure sesamolie (toko)
Bereidingswijze
- STAP 1: Maïzena mengen met het water tot het goed opgelost is; eventueel meer of minder maïzena gebruiken naar gelang de gewenste dikte van de saus. Shanghai paksoi (in stukjes gesneden) in ruim water 4 minuten koken en afgieten.
- STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd), knoflook (uitgeperst) en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 3: Garnalen, Nasi Trafasie (roerbakmix), pimentpoeder, Trassie Trafasie en Faja Lobi Gekruide Ketjap toevoegen en omscheppen. Shanghai paksoi en de opgeloste maïzena erbij doen en lichtelijk omscheppen. Met deksel op de pan 5 minuten doorkoken.
- STAP 4: De laatste minuut sesamolie erover schenken en even omscheppen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/