Roti Kebab Knoflook
Techniek: Grillen
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 1. Kebab Trafasie:
- 500 gram lams- of kipgehakt
- 2 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 2 teentjes knoflook
- ½ tl pimentpoeder
- ½ - 1 tl Madam Jeanette peper (geraspt)
- 1 ei
- 150 gr paneermeel
- 4 takjes selderij of koriander (fijn gehakt)
- prikker
-
1 pak
Sandhia's Roti
of
Sandhia’s Roti Mini
of
Roti Choti
- knoflooksaus
- sla
- 2. Knoflookboter:
- 75 gram roomboter
- 3 teentjes knoflook
- handvol selderij (fijn gehakt)
- handvol Old Amsterdam (geraspte oude kaas)
Bereidingswijze
- 1. Kebab Trafasie:
- STAP 1: Gehakt in een grote kom doen, voeg hieraan toe Bami Trafasie (roerbakmix), knoflook (geperst), pimentpoeder, Madam Jeanette peper, het ei, selderij en paneermeel; kneed het gehakt tot alle ingrediënten goed zijn gemengd.
- STAP 2: Verdeel het gehakt in 8 gelijke delen, vorm deze als een worst rond de prikker, daarna uit de prikker trekken. Bak de kebab circa 7 minuten in 2 eetlepels olie met deksel op de pan op matig vuur tot het gaar is; tussentijds enkele malen omdraaien.
- STAP 3:
Sandhia’s Roti opwarmen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, besmeer met de knoflooksaus, verdeel de sla erover, leg 2 stuks kebab op elke roti en oprollen.
- 2. Knoflookboter:
- STAP 4: 2 eetlepels olie verhitten, roomboter opwarmen tot het is gesmolten, knoflook, selderij en Old Amsterdam hieraan toevoegen en roeren tot knoflookboter. Smeer de roti rijkelijk in met de knoflookboter.
- STAP 5: Enkele minuten grillen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/