1. Voorbereiding:
STAP 1: Alle ingrediënten op kamertemperatuur brengen en zorg ervoor dat de boter zacht is geworden. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Appels schillen en in kleine blokjes snijden.
2. Beslag mixen:
STAP 2: Boter 10 seconden in de magnetron opwarmen (niet laten smelten) en 5 minuten laten rusten; klop het daarna met de mixer op de hoogste stand 2 minuten zacht en romig in een beslagkom. Voeg Eksi Koekoe Trafasie (cakemix), melk, yoghurt, eieren, Laigsingh Amandel Essence (aroma) en Laigsingh Vanille Essence (aroma) in één keer toe. Mix het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag; laatste minuut appels en rozijnen toevoegen.
3. Oven:
STAP 3: Plaats de cupcake vormpjes in de cupcake bakblik, giet het beslag in de cupcake vormpjes, strijk het glad en bak de cupcakes in de oven gaar en goudbruin. Haal de cupcake bakblik uit de oven, leg er een schone en droge theedoek overheen en laat het 10 minuten afkoelen.
4. Baktijd en Oventemperatuur:
LET OP: De baktijd en oventemperatuur variëren per warmtebron; raadpleeg voor de juiste baktijd en oventemperatuur de handleiding van je warmtebron.
5. Keukengerei:
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/