Surinaamse Bami met gegrilde zalm en verse groenten
Techniek: Grillen, Koken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1. Surinaamse Bami:
- 500 gr mie
- zonnebloemolie
- 1 ui
- 200 gr julienne wortel
- 3 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 1 el Faja Lobi Gekruide Ketjap (te koop bij Albert Heijn)
- 1 tl Trassie Trafasie
- 2 tl tomatenpuree
- 2. Gegrilde Zalm: zie Recept Sandhia’s gegrilde zalm
Bereidingswijze
1. Surinaamse Bami:
- STAP 1: Mie volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
- STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten. Julienne wortel toevoegen en 2 minuten roerbakken.
- STAP 3: Bami Trafasie (roerbakmix), Faja Lobi Gekruide Ketjap, Trassie Trafasie en tomatenpuree toevoegen en enkele minuten roerbakken.
- STAP 4: Mie toevoegen en, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken.
2. Gegrilde Zalm: zie Recept Sandhia’s gegrilde zalm
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/