Turks brood met Javaanse saté
Techniek: Grillen
Aantal personen: 6 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
- 1 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 500 gr kippendijenfilet
- satéstokjes
- boter
- 1 pak (200 gr) Faja Lobi Pinda Sambel Trafasie (satésausmix met crunchy vers gebrande pinda's)
- 6 Turkse broodjes (Turkse bakker)
Bereidingswijze
1. Javaanse Saté:
- STAP 1: Voeg Nasi Trafasie aan kippendijenfilet (in blokjes) toe, goed mengen en 15 minuten marineren. Rijg het vlees aan de satéstokjes.
- STAP 2: Bestrijk de grillpan met 1 eetlepel olie, grill de saté 10-15 minuten op matig vuur; tussentijds enkele keren omdraaien
- STAP 3: Bestrijk de saté halverwege lichtelijk met boter, nog even grillen tot het vlees gaar is.
2. Pinda Sambel Trafasie (satésausmix met crunchy vers gebrande pinda's):
Voeg 200 gram Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk hieraan 150 ml water, roerend koken tot de gewenste dikte.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/