1. Banketbakkersroom:
STAP 1: Snijd het vanillestokje open en schraap het vanillemerg eruit. Breng de melk met het vanillemerg én het vanillestokje in een pan op matig vuur aan de kook. Haal de pan daarna van het vuur en laat de vanille met deksel op de pan circa 15 minuten in de warme melk intrekken.
STAP 2: Maak een papje van de suiker, custardpoeder en een scheutje lauwe melk. Giet al roerend ook wat van de warme melk van stap 1 bij het custard papje.
STAP 3: Plaats de pan met de melk terug op het vuur, giet het custardpapje onder voortdurend roerend bij de melk en kook het, al roerend, op matig vuur tot het begint te binden. Haal het vanillestokje eruit, dek af met huishoudfolie en laat het afkoelen en opstijven.
2. Botercrème:
STAP 4: Klop de boter met de basterdsuiker in 10 minuten op de hoogste stand tot een luchtige massa. Voeg de banketbakkersroom hieraan toe, klop goed door tot er een mooie luchtige botercrème ontstaat.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/